Skip to content

„Универсално помагало за избягване на грешки“ трето приключение: „планетата на Дарвин“ първа част

идентичност спрямо характера на собственика си- не бях излъгал)

Опознахме се в непринуден разговор и аз започнах да придобивам впечатления относно новите ни познати. За сега не смеех да заговоря по същество, но постепенно добивах увереност, че са разбрани и диалога е съвсем възможен.

-Ами какво да ти кажа Правдо…

Бързо бяха възприели фамилиарното обръщение. За мен също така бе по-добре. Не обичах официалности.

-Ние изходихме от идеята, че не бива да се занимаваме с изобретения, до които бъдещето ще достигне така или иначе. Преценихме, че ще е много по-разумно да се съсредоточим върху нерешени проблеми… От тук и всичките неразбирателства с останалите. Сега ще ти обясня. Дарвин например: Това момче има глава на раменете… Обаче толкова се е повлиял от един безпътник… един самозванец, манипулатор! Предполагам понеже го е изучавал в младостта си… Знаеш, младостта е твърде спонтанна и склонна към грешки поради липсата на житейски опит… Чувал ли си името Томас Малтус? Не? Толкова по-добре! Радвам се, че в твоето бъдеще е изпаднал в забвение! Това е едно недоразумение на природата. Някакъв мъничък свещеник роден 1766 в графство Съри! Изглежда по време на службата си към Бога е достигнал до „просветлението“ тласнало го на напише и публикува през 1798 своето чудовищно „Есе за законите на населението“. Дявол, жив дявол, или поне демон е имало вселен в него!… В есето Малтус описва и систематизира основните принципи за целенасочено деградиране на обществото с цел контрол върху населението. Всичко това се базира на следното твърдение: „В състояние на благоденствие хората се размножават в геометрична прогресия, докато произведените от тях блага- едва в аритметична.“ Това разбирай, бързо би предизвикало колапс на обществото поради недостиг на ресурси!

Това човешко нищожество съветва използването на „войни, епидемии, глад, болести, морални ограничения и морално падение- поквара (тежка престъпност, хомосексуалност, предпазване от забременяване)“ за ограничаване на свръхпопулацията на вида си като, че ли сме някаква напаст! И Дарвин, когото принципно уважавам повтаря думите му като папагал! Да Винчи е един дол дренки! Да си стъпи на краката бил подпомогнат от Медичите! Луциферианска фамилия, която насочва потенциала му, за да изобретява оръжия! Какво за Менделеев?! Трябваше да работим заедно. Прекрасен човек. Но, ограничен глупак! Докосна се до тайнството на етера… и се уплаши. Светотатство било да се изследва божествената частица! Глупави бълнувания! При това излезли от устата на толкова талантлив учен, изследовател!… За Айнщайн дори не желая да говоря! Хитър беше. Несъмнено! Развиваше едни теории, които пасваха в двете си противоположности според ситуацията…, че ги и доказа теоретично! Лудост някаква. Аз предпочитам по-практическия подход и полевата работа. След като прецених колегите си вече бях сигурен, че ограничените им поради външни фактори идеи не бива да напускат Д-1. Затова взех скутера. Колкото до това дали сме празнословци. Пирувай с очи Правдо! Това е резултата на всичките ни изследвания!

Докато тима Фламел говореха, неусетно бяхме вървели по пътеката до скалистата площадка поразена от мълния. Оказа се, че там тестват експериментите си. Най-накрая бяха успели. Двуметрова сфера съставена от призматични кристали блестящи във всички цветове на дъгата висеше над земята. Въртеше се около надлъжната си ос. Два торосоида изработени от подобни на стъклена вата нишки стояха на стойки от двете страни на сферата. Все едно я придържаха с невидими връзки.

-Ние решихме, че най-благородната кауза, за която си заслужава да работим е именно култивиране на човешката еволюция. Няма да повтарям стъпка по стъпка всяка от идеите, до които достигахме. Това са дългогодишни проучвания. Говорим за труда на четири живота посветени на една цел.  В крайна сметка се оформи следната теория.

5/5 (2)

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Публикувано в категориянаучна фантастика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!