Skip to content

Приказка за възрастни

жесток, зловещ. Всяка дума се забиваше в съзнанието със звън.

„Крам-м-м, крим-м-м, хум-м-м, хрим-м-м, Кали-каи, хум, фат!“

Когато бе споменато името на Богинята, наоколо се възцари тишина. Не се чуваха вече звъна на оръжия, стоновете на ранените, нито пращенето на огъня поглъщащ храсти и дървета… Мантрата продължи, като силата на гласа се увеличи и достигна децибели предизвикващи болка.

„КРАМ! КРИМ! ХУМ! ХРИМ! КАЛИ! КАИ! ХУМ! ФАТ!“… „Дажянти мангаля, Кали! КАЛИ!“

И ТЯ се появи призована!- Беше едновременно ПРЕКРАСНА и УЖАСНА!!!…

Богинята беше облечена единствено с огърлица от черепи, златни накити и препаска направена от отсечени ръце, която не успяваше да прикрие напълно слабините и. Голото и тяло с цвят на лазурна вода засия. Четирите ръце на Кали се раздвижиха. Тънките гривни по тях зазвъняха. В едната ръка проблесна извито като сърп острие. В другата държеше лотосов цвят. Останалите две ръце изпълняваха сложни мудри. Пристъпи внимателно като се оглеждаше рязко наляво и дясно. Агхор отново извиси глас възхвалявайки я.

„Капалини… Вирупакши!“ Третото и око разположено на челото се отвори.

„Бадра Кали!“(Тази, която отблъсква Мрака) Тя извъртя рязко глава към Тиамат и го пресрещна. До момента Демона бе набрал скорост и изглеждаше, че нищо не може да го спре. Стълкновението им трая съвсем кратко. С бързо и прецизно движение отдели главата му от тялото. Агхор целия се тресеше в екстаз! „Джаянти!“(Победителка)… се провикна. И Кали го направи. Същото опиянение като на Агхор обхващаше и нея. Повдигна отрязаната глава на Демона и започна да пие изтичащата от нея кръв! „ДУРГАКАЛИ!“ Призоваваше жреца Богинята войн.

Външния вид на Богинята започна да се изменя. Синият цвят на тялото и бързо потъмня до абаносово черно. Ръцете и застинаха извити в причудливи форми. Силуета и доби вид на огромно, дебнещо, хищно насекомо. Очите и се обърнаха нагоре показвайки само очните ябълки. В следващия момент ги затвори и когато ги отвори рязко, вече бяха изцяло червени. Светеха като рубини. Ходилата и широко извърнати навън, а краката разтворени и присвити в коленете. Агхор се провикна. „МАДАНАТУРА!!!“ (Върховно интоксикиране)

Гривните на глезените и звъннаха. И Танца на Разрушението започна. Кали, в пълен транс с изцъклени, невиждащи очи, се залюля в ритъма на някаква вътрешна музика. Само, че тези движения бяха смъртоносни за попадналите в обсега на хипнотично движещите и се ръце. Хващаше и разчленяваше с хирургична прецизност. Действията се повтаряха безброй пъти, а скоростта и се увеличаваше постоянно. Глави, крайници и разполовени тела падаха под краката и. Много войници оставаха вцепенени дори когато ги хващаше и обезглавяваше с едно движение. Богинята навлизаше все по-дълбоко в състояние на самохипноза. Полето постепенно опустяваше, а Тя газеше до колене в трупове и кръв. Беше напълно забравила, че е убила демона. Не различаваше свои от враг. Напразно я призоваваха в опити да я върнат към действителността. Тя бе едновременно в минало, бъдеще и настояще, но всяко поотделно бе само сън. Беше Раждането, Смъртта, Промяната и Крайния Съдник… Остатъците от двете армии търсеха единствено спасение в това да останат по далеч от Нея…

Деня превали и започна да се здрачава. Още не беше нощ, но вече не беше и ден. В този момент в битката между двамата Господари настъпи обрат. Нарасимха успя да сграбчи Хиранякасипу и го вдигна над главата си. После с все сила го блъсна върху коляното си. Пречупи гръбнака му и разкъса с нокти стомаха и гърдите. Изпълнен с бяс заизважда червата на победения си противник и се окичи като с гирлянди. Битката бе затихнала, а в състоянието си Рудра съвсем не забелязваше хората, които го молят да усмири Кали. Жена му.  Тогава към него пристъпи Прахлада. Питър видя как момчето просто се появи от нищото. Прекрачи от другото измерение и смирено приближи господаря Рудра. Очите на

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!