Skip to content

Приказка за възрастни

погълнат този, който би посмял да се докосне до тях причинявайки ужасни злини.

Призовани в последната война между Доброто и Злото в един момент един срещу друг застанаха двамата най-велики магьосници на всички времена. Мерлин събуден, за да докаже, че е на страната на Доброто и Ариман- извлечен от Древния Хаос! Всеки от двамата се бе свързал с източника си на Сила и изсипваше върху другия бясна енергия. Гледана от разстояние, двойката изглеждаше съединена от огромна електрическа дъга, която пращеше и мяташе езици наляво и надясно. Всичко, до което езиците се докоснеха се изпаряваше, взривяваше или пламваше мигновено. Двата края на тази дъга бяха двамата магьосници. Като противоположни електрически полюси. Около тях земята се бе превърнала в изпечен обсидиан. Застиващ на врящи мехури.

Мерлин почувства, че губи все по-бързо силите си. При други обстоятелства може би щеше да удържи срещу Ариман, но преди да попадне в плена на безвремието откъдето бе призован, за да избере страна в Армагедон, Моргана го бе ранила смъртоносно. Разбрал, че губи битката направи последния си ход.  Събрал всичките си останали сили, успя да пренасочи енергийната дъга. За един кратък миг тя плисна с цялата си мощ върху арката, която все още бълваше войни на Мрака. След това се върна върху магьосника, поглъщайки го. Мерлин изчезна в ослепителна светлина. Не по-завидна съдба обаче сполетя и противника му. Първо арката се разруши. Но тя бе пространствено-времеви портал. Унищожаването му предизвика преплитане на Реалности, при което съвременния свят се докосна до изначалния Хаос. На мястото на арката зина пропаст изпълнена с кълбящ се мрак. От нея, като гигантски хобот се протегна черно торнадо. Тунела към Небитието търсеше насрещен еквивалент, за да осъществи прехвърляне. Нещо опитваше да излезе от пропастта. В мига, в който Мрака изпусна от хватката си Протодемона, торнадото докосна и погълна Ариман. Черния Маг изчезна с писък на болка, гняв и безсилие в Древния Хаос, а зад него тунела се затвори. Ужасно създание от преди началото на Времето се материализира на бойното поле. Тиамат! Слугата на Хаоса! Разнесе се стон над бойното поле.

Хвърли се в боя като Косач на Смъртта. Пристигна слаб и тленен, но с убиването на всеки следващ войник силите му се увеличаваха. Душите и жизнената им енергия се вливаха в Демона. Скоро нямаше да бъде ограничен в материалната обвивка, която правилата на този свят му бяха наложили. Тогава дори двамата Господари не биха могли да го спрат! А те, слепи за всичко случващо се около тях, бяха все така вкопчени един в друг. Атаките на Тиамат вече бяха съпроводени от силата на елементите. По тялото му пълзяха светкавици, а ударите му избухваха с пламъци като ковашки чук върху нажежено желязо. Опиянен от постоянно нарастващата сила, тръгна към двамата Господари, за да се разправи с тях! Продължи да помита изпречилите се на пътя му. За Хаоса не съществуваха Добро и Зло. Значение имаше само Силата! Един можеше да я притежава! Неукротимата!

Невиждан катаклизъм изригна в далечината. Седем изкуствени слънца пламнаха, а с това и земята, горите и градовете под тях. Безмилостен вятър понесе разрухата от хоризонт към хоризонт. Жежката вълна изпепеляваше каквото докосне. Всичко това се случи за броени секунди!… Битката на стотици хилядните армии тук, бе само петънце сред всеобщата разруха!

Тогава в маранята от огъня, над бойното поле се появи изображението на Агхор. Все така както си го спомняше Питър в пещерата. Седнал на присвитите си колене. Гол и молещ се. С отрязания череп в ръце. Течността в купата задимя и пламна. Сега я бе вдигнал над нивото на очите си и от височина започна да излива течността от нея в устата си. Гъстата кръв текна по брадата и върху гърдите му. Фигурата му започна да придобива все по-реални форми. Над полето се понесоха думите на мантрата. Гласът беше, тежък, хипнотичен,

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!