Skip to content

Приказка за възрастни

паднаха на земята. Господаря на Мрака сееше смърт наляво и надясно като неотменимо провидение. Никой не успяваше да остане прав срещу него за повече от минута. Питър напразно опитваше да го достигне. Остана блокиран в поредица локални схватки.

Кипящата по полето битка отдавна бе преминала в зоната на свръхестественото. Постепенно и двете армии бяха сформирали корпуси от вълшебници, заклинатели и шамани. Едните се бяха събрали на неголям хълм, а другите в близост до езерото. Изпълняваха ритуали по призоваване, изричаха проклятия или  изстрелваха сурова магия директно срещу враговете си. От това въздуха буквално жужеше наситен с първична енергия. Светкавици, пламъци и леден порой налитаха срещу всяка от страните. На полето между двете групи се разразиха страховити сцени. Призовани джинове кръстосваха огромни ятагани с тези на огнени ифрити. Тролове и циклопи се бъхтеха едни други с боздугани или направо изкоренени стволове на дървета. Тук група стрелци падаха гърчейки се на земята от поразило ги проклятие, по нататък копиеносци потъваха сред плаващи пясъци… Един некромант призова десетки велики герои от могилите, в които бяха намерили последен покой. Друид обикаляше редици полуголи варвари давайки им да ядат някакви червени гъби. След минути се превръщаха в берсеркери и подлудени от халюцинациите се хвърляха на всичко живо около себе си. Пустинни войни облечени в черно и със сребърни маски на лицата се включиха в боя. Всичко това, като че нямаше значение за Господаря на Мрака. Той неотклонно си пробиваше път напред към основната част от армията на Светлината. Зад него оставаше коридор изпълнен с разсечени тела и умиращи хора.

Постепенно полумрака изсветля и утрото настъпи. Шестима монаси отдавна повтаряйки свещена мантра, най-накрая успяха да призоват Господаря Рудра Шакти. Последната надежда. Земята се разтърси за пореден път. Разцепи се в средата на полето и от нея започна да се въздига една канара. Извисила са на височина осем метра се разтресе. По цялата и височина сред падащи скални късове се разкри разширяващ се процеп, който се превърна във вход на пещера. Могъщ рев от вътрешността и заглуши шума на битката всявайки страх сред силите на Злото. От другата страна армията на Светлина се впусна в контраатака окрилена от пристигащата помощ.

От пещерата изскочи Нарасимха. Огромен полу-човек, полу-лъв. Четирите му ръце се бяха разперили готови да сграбчват и разкъсват. Трите му очи гневно горяха в последователни пулсации с цвета на жълта луна, през горещината на ковашки огън, до изпепеляващия блясък на слънцето. Видял Хиранякасипу, изрева отново и се хвърли към него. С няколко гигантски скока достигна ненавистния си враг. Огромните му извити като сърпове нокти разсякоха въздуха. И се сблъскаха с щита на Господаря на Мрака. Двамата се вкопчиха в смъртна схватка.

Това даде възможност на войните от армията на Светлината да се окопитят и прегрупират. Господаря на Мрака им бе нанесъл сериозни поражения, но сега остана блокиран в схватката с Нарасимха. Двамата правеха всичко възможно, за да се унищожат взаимно, но усилията им оставаха напразни. Силите бяха напълно равностойни. Изглеждаше, че този двубой няма да има край. Колкото по-силни и гневни атаки прилагаше единия, толкова по-твърди и ефикасни защити извършваше другия. После разменяха ролите си.

Само на километър от титаничната схватка между двамата Господари, се разгоря друг двубой. Този, който даде тласък на непредвидени и неконтролируеми събития…

В цялата човешка история винаги е имало хора изкушени от знанието и силата, която то дава. Някои се отдаваха на науката разцепвайки атома, други докосваха забранени мистични енергии достигайки до Първоизвора на Силата. Сила от Древни времена когато Хаоса господстваше над материята. Тези знания можеха да бъдат използвани за велики дела, но можеха и да

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!