Skip to content

Приказка за възрастни

изтегли част от меча разглеждайки с възхищение финото острие. Но след това погледа му помръкна.

-Мълвина. И най-добрият меч няма да ми свърши работа. Аз не зная да боравя с него.

Нобилис се намеси.

-При изработката му, в него е втъкана магия. Той знае всичко, от което имаш нужда! Остава само да те приеме за свой господар. Позволи му да те опознае. Изтегли го!

Питър хвана дългата дръжка близо до гарда и изтегли „Острието“. Чу се тънка песен като звън на почукан кристал. Питър хвана дръжката на меча и с втората си ръка. Дланите му докосваха руните изписани по нея. „Огън“, „Лед“ и „Мълния“. Това отключи магията. Меча надникна в душата му и го прие. В следващия миг новият носител на „Острието на Справедливостта“ почувства как знанието на древни бойни изкуства потича в него! „Защитата на Златната камбана“, „Танца на пеперудите“, „Езика на пепелянката“, „Дъха на Дракона“, стъпките „Сто лъжливи сенки“, „Двойна Луна“ и „Седемнадесет Божествени Крачки“!… Едновременно с това органи, стави, кости, мускули и сухожилия се нагаждаха, за да отговорят на новопридобитите умения. Острието изсвистя и запя в ръцете му. Летеше пронизвайки и описвайки сечащи дъги. Тялото се плъзна и залюля като тръстика на вятъра… След няколко минути в изпълнение на виртуозни техники Питър се спря и прибра острието в канията. За кратък миг се бе слял в едно с меча. Почувства се изпълнен с … Еуфория!

Привърза меча на гърба си. Кимна признателно към Мълвина и Нобилис. Благодари им прегръщайки ги и тръгна с твърди крачки към замъка на графа. Мрака се отдръпваше пред него позволявайки на луната да освети пътя му. Дори бодливите лиани се сгърчваха назад, предоставяйки му безопасна пътека през дерето. С „Острието на Справедливостта“ на гърба си се чувстваше доста уверен. Освен това в джоба си напипа последния вълшебен орех подарен му от Гриз и виалата с вода от реката Майка, която Бай Шъ му даде. Помисли си, че занапред ще трябва добре да преценява и не бива да бърза с ползването на даровете. Битката още не бе започнала, а той вече изразходва две вълшебства. Предстоеше му среща с графа… и Господаря на Мрака!…

Вече се бе отдалечил доста от магическата градина. Тя бе останала като малко, светло петно оттатък отровните лиани зад гърба му. Питър се оглеждаше за адските кучета, но не ги видя никъде. Тъмнината около него бе във всички нюанси на черното. От известно време луната не му помагаше. Стори му се, че на разстояние сред мрака се движат някакви още по-тъмни силуети. Следват го тихо по петите. Замъка вече беше почти пред него. Прозорците пропускаха съвсем слаба светлина. Тя правеше мрака отвън още по-плътен. Зад единия прозорец му се стори, че вижда тъжното лице на малко момче опитващо се да гледа навън. После един звук като плющящи на вятъра платна го накара да застане на щрек! В ръцете му се озова меча чието острие засия с цвета на лунен камък. Не се бе излъгал. Графа се спусна пред него. Плаща му изплющя във въздуха издувайки се при приземяването. Сега Питър можа да го огледа. Може би с една глава по-висок от него самия. Облечен целия в черно. Носеше високи до коленете ботуши от мека кожа. Широк два пръста златен обръч с рубин в центъра на челото и изписани тайнствени символи прибираше дългата му коса. Лицето му беше сухо и изпито. Мъртвешки бяло. Жълти очи следяха внимателно движенията на Питър. Тънките, стиснати устни се разцепиха в неприятна усмивка. Остри зъби проблеснаха за миг.

-Ето, че накрая се срещнахме Питър Мак Грегор! Позволи ми да ти се представя!

Заговори графа правейки превзет реверанс.

-Граф Омбре дьо Ноктюрн. Ще бъда твой домакин тази нощ. А това са моите верни помощници.

От мрака изникнаха четирима мъже също облечени в черно. В ръцете си държаха брадви и сатъри и в никой случай не изглеждаха миролюбиво. Едрите им фигури заплашително започнаха да стесняват кръга в центъра, на който бе Питър.

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!