Skip to content

Приказка за възрастни

когато малка, пъргава катеричка се изпречи на пътя му. Тя беше облечена с елече направено от голямо листо, а на гърба си носеше изплетена от тревички раница издута от три ореха. Нослето и мустачките и трепкаха нервно.

Ако факта, че една катеричка може да се облича беше невероятен, следващите и действия изумиха Питър окончателно. Катеричката направи елегантен реверанс и се представи.

-Sciurus Vulgaris. На вашите услуги!

Питър за малко да падне от дървото. Потърка очи.

-Сънувам ли?

-Разбира се, че сънуваш!

Отвърна му катеричката.

-Ах, значи това не се случва наистина…

Въздъхна Питър с облекчение. Бе се изплашил, че нещо става в главата му.

-Кое те кара да мислиш, че случващото се- НЕ Е ИСТИНА?!

По лицето на катеричката се изписа откровено недоумение. В следващия момент на Пийт му стана неудобно. Бе забравил да се представи!

-Извинявам се господин Sciurus Vulgaris. Приятно ми е. Питър Мак Грегор. Но за приятелите съм Пийт. Пийт-белята.

Добави бързо Питър. Катеричката се усмихна приветливо.

-Удоволствието е изцяло мое Питър. Ще бъдем ли приятели? Мога ли да те наричам Пийт?

-Разбира се!

-О.к.! Мен ми викат Гриз.

Захвърли обноските и Sciurus Vulgaris… А после разговора потече някак естествено. Гриз обясни на Пийт, че срещата им съвсем не е случайна. Той е бил изпратен с поръчение от добрата фея на гората. Магика Елфадора. За да предупреди именно Пийт! Успее ли да влезе в магическата градина, трябва много да внимава и да се пази от готвачката на замъка! Както и иконома. И кучетата пазачи… Въобще, с две думи- да не се доверява на никого! Но най-вече да се пази от готвачката. Тя хващала непослушните деца и ги приготвяла за храна на графа! Елфадора иска, но не може да помага на Пийт отвъд стената. Макар, че мислено ще е с него!… Имала и една лична молба към него. Ако срещне Мълвина, да я поздрави от феята…

-Слушай Пийт, нямам повече време! Трябва да бързам. Ей там…

Гриз посочи напред и надолу към стената.

-… има дупка в зида. На двадесет метра от нас. По-добре мини през нея. По пътя, по който си тръгнал рискуваш много.

-Аз всъщност исках само да огледам. Благодаря за съветите.

-Ние пак ще се срещнем Пийт. А!- Едно последно нещо. Вземи тези три ореха… Ако Магика е права за теб, в случай на нужда ще разбереш какво да правиш с тях! На теб ще ти трябват повече отколкото на мен. А сега трябва да те оставя. Желая ти късмет!

И катеричката изчезна така, както се бе появила…

Питър реши да провери за всеки случай какво има отвъд стената. Пролази по клона, но листите бяха така израсли, че нямаше добра видимост. Успя да зърне само късче от парка. Не много по-различен от това, което се виждаше от към портала. Опита да достигне малко по-напред, но клона предателски се залюля… Внимателно се върна по обратния път. Веднъж спуснал се на земята, изтупа панталоните и тениската си. После пое към стената, за да намери тайния вход. Откри го без особени затруднения, но преди това малка случка му припомни предупрежденията направени от Гриз. Току до дупката, вплетен сред сграбчилите го лиани и бодилаци го посрещна един скелет. Изглеждаше сякаш растенията го задържат, не искат да го изпуснат от прегръдката си. За миг Питър бе готов да хукне обратно и повече да не се върне назад. После онзи срам, че може някак да бъде подигран за слабостта си го задържа. Нищо, че нямаше свидетели. Сам не би си простил. Никога! С тази мисъл се насили да се обърне към зловещия храст и да го изследва. Минутка по-късно си отдъхна и бе готов да се надсмее над собствената си глупост! Разбира се, че нямаше никакъв скелет! Просто мъртви, оголени, стари клони и няколко камъка. Играта на светлината и сенките ги бяха оживили в превъзбуденото му въображение!… Обърна се гърбом и после рязко се извърна към храста. Да, същият ефект. В първия момент ти се струва, че на земята лежи човешки скелет…

Едва промъквайки се, достигнал до стената, Питър повдигна листната завеса и се

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!