Skip to content

Приказка за възрастни

направя всичко(!), което поискаш…

– Питър Мак Грегор! Наистина си смел щом обещаваш всичко на Смъртта…

-Всъщност, много ме е страх. Но той бе мой приятел и загина заради мен!…

-Знаеш ли, принципно нямам право да го правя… Но това е Твоят сън…

-О! Значи това не е истинско?!- с надежда попита Питър.

-Кое те кара да мислиш, че не е истинско? Но ако си готов наистина да дадеш всичко, аз ще върна твоя приятел. Можеш да повлияеш на правилата. Само знай, че ще взема дълга ти когато пожелая. За да потвърдиш клетвата е достатъчно да кажеш- „Искам“…

-Искам!…

Питър се отпусна на земята примирено. Каквото ще да става. Гласа на Смърт го сепна.

-Сега!!! Дай му от твоя магичен лек!!!…

Мълвина бе отказала да повярва в края и продължаваше да прави сърдечен масаж, натискайки с цялата си тежест големия гръден кош на еднорога. Ноздрите на Нобилис трепнаха и той пое дъх. След секунда гърдите му се задвижиха ритмично макар и слабо. Мълвина постави главата му в скута си, а Питър капка по капка наля магичния лек в устата му. Внимаваше да не задави приятеля си. С всяка изминала минута еднорога идваше на себе си. Първо спря кървенето на раните. После те започнаха да се затварят. След това жизнения му сребърен цвят постепенно се завърна. След десетина минути на трепетно очакване и напрежение, Нобилис бе на крака, макар все още несигурни и треперещи. Сестра му и Питър го подкрепяха от двете му страни. Уверил се, че най-страшното е преодоляно Питър можеше да ги остави двамата в градината.

-Къде отиваш? Не ти ли стига това, което се случи!?

Опита да го спре Мълвина.

-Да ми стигне КАКВО!? Ние едва сега започваме! Време е някой да му потърси сметка!

Мълвина искаше да каже още нещо, но Нобилис я спря.

-Просто започва да разбира кой е. Не го спирай точно сега! Довери ми се сестричке…

Мълвина погледна Питър. Нещо се бе случило с него. След вземането на това решение, изведнъж бе пораснал с няколко години. Сега пред нея стоеше млад мъж на около двадесет. Само рижия перчем напомняше на момчето Пийт-белята. Беше с широки рамене и стройна талия. Фигура все още неналята- както при юноша. Но вече прехвърлил детските години… Мълвина погледна брат си в очите.

-Страхувам се за него. Не искам нещо да му се случи…

-Без него, всички сме обречени…

-Хей, не говорете така все едно ме няма!

С престорено възмущение се намеси Питър. После продължи.

-Чуй ме Мълвина, картите вече са сложени на масата! Няма повече раздавания. Няма място за шикалкавене.  Трябва да приемем залога или губим! Без значение дали ще се пожертваме! Единствено важен е крайния резултат. Нещата са далеч по-големи от мен, или теб, или него. Колкото и да ме боли- това е истината…

-Какво мислиш да правиш?

Попита го с примирение девойката.

-Замъка на графа. Отивам там.

-Но това е самоубийство!…

-Моля те, повярвай ми. Не зная защо. Не зная какво трябва да търся или правя, но един вътрешен глас ми казва- „Замъка.“ Не се опитвай да ме разубедиш, защото аз самия съм на крачка да го направя. Довери ми се!

-Така да бъде!… Но знай, че ако нещата се объркат и нещо ти се случи- никога няма да ти простя!… А какво да правим ние докато те чакаме?

-Молете се за мен!

-Желая ти успех Питър! И всичкия късмет, от който ще имаш нужда!

Пожела му Нобилис. Мълвина стискаше двете си ръце пред гърдите.

-Чакай. Тръгваш ли, ще имаш нужда от това!

Отиде до огромното дърво в центъра на градината. Пъхна се в голяма хралупа и след минутка тършуване излезе с някакъв продълговат предмет увит в платно. Развърза вървите, които го пристягаха и отвори плата. Ако един инструмент на смъртта можеше да бъде красив, това беше той. Питър с възхищение разглеждаше меча прибран в орнаментирана ножница. Мълвина му го подаде.

-Това е „Острието на Справедливостта“. Изкован е от островните елфи от изтока. Най-добрите майстори на хладно оръжие. Достатъчно време чака своя час. Мисля, че това време дойде!

Питър

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!