Skip to content

Приказка за възрастни

човек да стои на щрек. В този момент Бай Шъ се върна в залата.

-Бъди мила с нашия гост. Питър представям ти Сяоцин. Тя ми е …сестра. Сяоцин- Питър. Не е нужно да ти казвам кой е той, надявам се. Мислех, че имаш работа?

Някак двусмислено завърши представянето жрицата отпращайки сестра си. Сяоцин изпрати въздушна целувка на Питър, помаха му и излезе от залата. Останали двамата с момчето, Бай Шъ му предложи.

-Предполагам, че си гладен? Можем да продължим разговора докато се храниш.

Питър си помисли, че му бяха казвали десетки пъти да не разговаря докато се храни.  Обаче си даде сметка, че действително е ужасно изгладнял. В цялото това приключение с говорещи животни, вълшебства, телепортации и преследване не бе усетил как минава времето. Наистина имаше нужда добре да се подкрепи! Оказа се, че церемониал-майстора вече се е погрижил. В столовата невидима прислуга бе отрупала маса с множество плодове, ядки, сирена и оризови и царевични хлебчета. Орехи, грозде, сирене, питки! Простичката храна беше толкова вкусна, а той така изгладнял, че и се нахвърли с настървение. Бай Шъ деликатно опита едно зърно грозде.

-По-бавно Питър. Ще се задавиш. Докато хапваш, аз ще ти разказвам. Ти си умно момче и ще разбереш всичко, но ако имаш нужда от обяснение- питай. Аз съм на твое разположение. И така… Тази история започва много отдавна. Може да ти се стори абсурдно, но Господаря на Мрака получи своите сили като дар от Създателя. Не вярвам Всезнаещия да не е прозрял случващото се. Но Неговата Мъдрост е отвъд нашето ниво на разбиране… Господаря на Мрака прекарал повече от осемнадесет хиляди години в медитация. За това време плътта се стопила и останали само костите и Духа в тях. Тази жертва се сторила на Създателя достойна за награда. Хиранякасипу поискал да бъде дарен с неуязвимост. Брахма протегнал ръка и направил така, че никой- нито човек, нито животно да не може да го убие. Нито денем, нито нощем. Нито в сграда, нито на открито. Божествената благословия изреждала всичко, за което се бил досетил Хиранякасипу. Той почувствал невероятната мощ започваща да бушува в него. Тялото му се възродило и мускули и тъкани се върнали към живот! За съжаление бил покварен от човешки слабости. Хилядолетната медитация не била достатъчна да заличи болката от смъртта на брат му. Желание за мъст и жажда за власт го обзели! И се започнало!… С еднакво безразличие поставял на колене богове и народи. Всичко и всеки изпречил се на пътя му. Избивал и поробвал! Манията му го погълнала напълно и той започнал да вярва, че е върховно божество. Пожелал всеки, който диша да го признае като такъв! Виждаш ли Питър тази отрова е във вените му вече хилядолетия… Калачакра и древните свитъци предсказват всичко това. Казано е, че света ще падне под неговата власт по време на царуването на тридесет и втория цар! Тогава Рудра Шакти трябва да защити Доброто и да възмезди справедливост! Да, Питър нашият Шакти е тридесет и втория!… Лошото е, че жена му Сати бе пожертвана в яджна- огнен ритуал. От тогава Шакти не е на себе си! Всички се страхуваме, че в това си състояние той няма да може да се изправи срещу Господаря на Мрака! Сега ще ти кажа нещо за себе си. Някога бях демон… Не се плаши. Аз се докоснах до Истината! Благодаря на милостта на Буда. Прогледнах. И получих шанс в този живот да поправя грешките си. Моята мисия бе да науча какво означава безкористна любов… Но това е друга история. Демоничната ми същност има отношение към събитията единствено поради факта, че имах достъп до знания, които са абсолютно табу за жреците. Знаех за съществуването на таен текст. Генерал Сун беше призован да ми помогне. Той поведе отряд, който ме защитаваше при пътуването ни до Йен Чи Дъ Уей Ту. Мрачното измерение!… Въпреки, че Господаря на Мрака ги пазеше като зеницата на окото си, откраднахме древните ръкописи на варварските шамани-прорицатели. В тях след дълги изследвания

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!