Skip to content

Приказка за възрастни

посрещачи и две странни на вид превозни средства. Всяка от машините теглеше двуколесно ремарке-цистерна увенчано с някакво на вид изключително скъпо украшение. Имаше полусферична форма и изглеждаше като таралеж поради десетките остри, стърчащи кристали, с които бе набучено. Множество тръби свързваха каросерията и цистерната на автомобила.

-Здравейте мили мои! За нас е изключително удоволствие!

Посрещна ги мъж на около петдесет с достопочтен вид, облечен в дълга роба. След това обърнал се към Питър с подканящ жест да се качи в автомобила му каза.

-Нашият мъдър управител Рудра Шакти те очаква  Питър Мак Грегор. За мен е голяма чест да мога лично да те посрещна, Накланящи Везните! Аз съм съветника Сун.

-Приятно ми е да се запознаем, но имам чувство, че ме бъркате с някого…

Запелтечи Питър. В този момент Мълвина постави ръка на рамото му.

-Всичко е наред Пийт. Повярвай ми. Сега ти трябва да продължиш, а ние с Нобилис се връщаме. Имаме важни задължения в градината. Зная, че съвсем скоро отново ще се видим. Ще те чакаме приятелю!

-До скоро Мълвина, Нобилис!

Въздуха тук в ниското беше душен и топъл. Питър изтри изпотеното си лице. Постоя минутка изпращайки приятелите си с поглед. След това последва съветник Сун качвайки се в машината. Изпускайки пара и пуфтейки тя бавно потегли към замъка. След кратко мълчание попита.

-Господин Сун, любопитен съм. Как се движи тази машина?

-Нарича се самоход. Използва парна сила, за да се задвижва. Най-просто, кристалите акумулират светлина и топлина и нагряват водата от цистерната. Преди това водата постъпва в дълъг тръбопровод извит като серпентина… След като закипи силата на парата тласка бутала…

-О! Принципа ми е познат, но ми се струва доста неефективен и остарял… Как въобще кристалите успяват да уловят достатъчно енергия? А какво правите вечер или нощем ако трябва да отидете някъде?

– Задаваш ми странен въпрос. Вечер, да отидем къде?- Вечер всички си стоят у дома. При семействата. Ако пък имаш реална нужда, природата ти е дала крака. По принцип самоходите се използват единствено при обработка на нивите или придвижване на товари. В редки случаи като този ги използваме с церемониални цели. Тук разстоянията са такива, че не ни се налага ползването на някакъв вид транспорт… Колкото до другото. Аз не съм учен, а философ. Не мога да отговоря на всичките ти въпроси. Но ако наистина искаш технически отговори, утре можеш да посетиш библиотеката. Там е съхранено цялото знание… Това, което зная е, че нашите учени са достигнали до такива теории като ядрен синтез и разпад на материята, но това са чисто хипотетични изследвания. Трябва да разбереш, че е изключително важно човек да съзнава отговорността, която има относно всяко свое действие влияещо на природата. Самохода произвежда пара докато обработва земята. Парата в последствие кондензира в облаци чийто дъждове напояват нашите ниви и градини… При този цикъл уловената слънчева топлина бива постепенно отдавана обратно на средата, от която с хитрост сме я отнели… Питър, не може само да вземаш. Трябва и да даваш.Ние сме постигнали отличен баланс въпреки присъствието си тук. Така създадената система се е доказала с давността на безброй поколения. Защо трябва да променяме нещо? Задълженията са разпределени справедливо между всеки жител на Шамбала. Три часа на ден даваме приноса си във вид на обществено полезен труд. Останалото време посвещаваме на семейството, изкуството и медитация… За съжаление дори Шамбала е повлияна от отровното действие на външния свят. Всичко е взаимосвързано. Никой няма право да си затваря очите давайки си вид, че проблемите не съществуват. Или че не е способен да им повлияе. Последните десетилетия обаче влиянието на Господаря на Мрака се чувства все по-осезаемо. Според предсказателите е дошъл момента за Развръзката. Очакват ни трудни времена Питър. Много трудни… Но да

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!