Skip to content

Песента на Кошера

функция да се грижат за разплода в Кошера. През цялото време Беатрикс бяха държани в латентно състояние. Единствено при нужда- с помощта на хормонални инжекции директно в хипоталамуса- биваха отключвани сексуалните им функции на мъжки индивид. Да бъдеш Събуден Беатрикс е голяма чест и отговорност. Макар за кратко. След извличането на семето им биваха въвеждани в Последната Церемония. Селесте ги приспиваха с интравенозен химичен коктейл. Защото в Кошера няма място за мъжки индивиди. Същите онези Селесте, които през целия живот на Беатрикс се бяха грижили за тях модифицирайки със сложни процедури ДНК-то им така, че семето им да отговаря на нуждите на Кошера.

Нещо беше станало с този Събуден Беатрикс! Видяха го как изскача от лабораторията на Селесте. След него се влачеха банки окачени на впити в ръцете му венозни системи. Иглите се измъкваха и кръв започваше да пръска насам натам. Бялата престилка, с която бе облечен бе цялата в кървави петна.

За десетте Флоранс шока бе толкова голям, че те замръзнаха в коридора. Беатрикс ги разблъска проправяйки си път през тях.

В този момент в коридора се появи първата Гаел. Опита да го задържи. Това изглеждаше лесна задача като се има предвид, че се извисяваше над Беатрикса с близо половин метър. Той обаче с неочаквана лекота я отхвърли все едно не бе сто и десет килограма тренирани мускули, а парцалена кукла. Продължи да бяга блъскайки се в стените. Тогава насреща му се изпречиха още две Гаел. Бяха изостанали съвсем малко от първата. Сега се появиха иззад завоя на коридора.

Без да губят миг време реагираха. Скочиха в перфектно отработен синхрон. Едната се хвърли в краката му обгръщайки ги в здрава прегръдка. От това Беатрикс се срути на земята. Другата вече бе сраснала с гърба му. Краката и бяха стегнали тялото му през кръста, а с две ръце правеше душаща хватка като притискаше главата напред и надолу. Беатрикса опита инстинктивно да се съпротивлява. Ръцете немощно махаха в безсмислено усилие да хванат нещо във въздуха. Мускулите на Гаел се напрегнаха. Чу се изпукване… Беатрикс притихна…

В коридора влязоха няколко Селесте и поведоха шокираните момичета далеч от този хаос. Последното нещо, което Флоранс си спомняше беше, че се хлъзна стъпвайки в локва кръв.

Последваха поредица хипнотични сеанси, но спомена остана. Просто успя да го избута назад в паметта си и да продължи да живее все едно не е бил.“

Завладяна от спомена, Флоранс неусетно бе извървяла разстоянието до столовата. Голямата октагонална зала беше чиста, бяла и отлично осветена. Сестрите от различните длъжности се хранеха по групи. Флоранс видя бледо виолетовите костюми на сестрите си в ляво от себе си. Някои от тях вече сядаха с блюда на близката маса. Други чакаха на опашка реда си за своята закуска. Колоната се придвижваше ритмично и без задържане. Подобна бе картината и в останалите сектори. Цветовете на костюмите бързо позволяваха на всяка новопристигнала да открие своите в огромната зала. Тук емпатията и аромата на сестрите бяха смесени в съвършената Симфония на Кошера. Усещането за хармония бе фантастично!

В момента, в който Флоранс пристъпи от коридора в залата се случи нещо необяснимо!

Току до нея от нищото с оглушителен гръм се материализира една двуметрова сфера. Звуковата вълна зашемети напълно Флоранс. Тя залитна подпирайки се на стената. Постепенно започна да се съвзема. Очите и се фокусираха върху обекта. Сферата изглеждаше като стъклена. Увиснала във въздуха вибрираше ситно. В последствие щеше да си даде сметка, че пространството в нея по-скоро напомня някакъв флуид. Бе едновременно прозрачна и отразяваща. Виждаше през бляскавата и повърхност деформираните изображения на сестрите в дъното на залата от другата страна. А може би не бяха в дъното, а току зад сферата, но перспективата се изкривяваше. Едновременно с това забеляза себе си- отразена.

1/5 (1)

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Публикувано в категориянаучна фантастика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!