Skip to content

Песента на Кошера

 

Флоранс се събуди. Ноздрите и тръпнеха от аромата на сестрите и. Това бързо я изпълни с радостно усещане за нов, прекрасен ден! Вълните, които излъчваха другите Флоранс събуждайки се една след друга влизаха в нежен синхрон.

Погледа и премина по десетките прекрасни създания изглеждащи идентично. Раздвижваха се от спалните си пашкули, готвейки се да поемат дневните си активности. Внезапно вниманието и се насочи към нещо контрастно спрямо цялостното настроение в спалното помещение.

Почувства миризмата на Тъга. Една от сестрите и беше в състояние на Апакт. Беше се свила в пашкула си в ембрионална поза и не искаше да стане.

Флоранс понечи да отиде и да я успокои, но няколко други сестри намиращи се в близост до пострадалата вече го правеха. Гушкаха я, галеха я нежно, нашепваха и нещо. Действията им започнаха да стават по-настойчиви. Когато докоснаха слабините, от устните и се отрони въздишка. Момичето се раздвижи. Отвърна на ласките.

Не след дълго Флоранс почувства как вълните на Тъгата се отдръпват и биват заменени от оптимизъм и еуфория.

След минути спалното започна да се опразва. В строен ред Флоранс отиваха да вземат хигиеничен душ. След това да закусят. После всяка щеше да работи с учениците си до края на деня.

При изхода на коридора Флоранс се засече с изпадналата в Апакт своя сестра. Разпозна я по руменината разляла се по бузите, предизвикана от положителните емоции благодарение на положените от сестрите и усилия. Усмихна се и я погали по косата, рамото. Другата отвърна стисвайки ръката и. Двете малки длани бяха топли и сухи. Почувства благодарността от Споделянето. Емпатия.

Макар и рядко, на повечето от тях се бе случвало да изпаднат в Апакт. Това беше апатично състояние на кататония предизвикано от мощна вълна депресия. Неразбираеми фрагменти от предишни животи или неосъществени такива… Усещането бе ужасно!

За щастие наоколо винаги имаше други сестри, които почувствали страданието моментално се притичаха на помощ! Дозата ендорфини решавашевсички проблеми.

После живота се връщаше в нормалния си ритъм. Да се чувстваш част от Кошера, да усещаш във всеки миг съвършения му механизъм. Да даваш своя принос за добруването Му.

Флоранс беше щастлива с призванието си на учител. Сестрите Флоранс бяха учители. Всяка от тях преподаваше на бъдещи Беатрикс, Селесте, Диан, Ева… Зулу, дори Ана-Бел! Някои Ана-Бел щяха да станат Царици!…

Специалността на Флоранс бяха Гаел. Бъдещите войници. Разбира се предмета и нямаше нищо общо с техните функции на защитници. Единствената и роля бе да им даде основите на Реда в Кошера. Флоранс нямаше идея по какъв начин в последствие се развива обучаващия процес, но и не и беше работа. Първите три години бяха нейната специалност. Сплотеност, себеотдаване, любов. Всичко, което ги крепеше и отличаваше от дивата им форма- Homosapiens. Вида, от който бяха еволюирали.

Въпреки младата си възраст учениците и надхвърляха значително ръста на Флоранс. Когато се разхождаше между тях преподавайки им с увлечение, буквално се губеше сред атлетичните валкирии. Гаел имаха широки рамене, тесен ханш и мощни мускули. Но макар и скулести лицата им бяха красиви. Не с онази детска красота на Флоранс или спиращата дъха красота на Хитоми, но красиви. От малки носеха дългите си руси коси сплетени в шлемовидни прически. Имаха искрящи, сини очи и поглъщаха знанията с желание. Доста по-буйни от останалите деца, но това сигурно бе в реда на нещата. Затова когато пораснат, живеят в казармите си по периферията на Кошера. Отделно от всички останали сестри. Само веднъж Флоранс бе виждала агресивно поведение у друг. Беше Събуден Беатрикс. Също така тогава видя и Гаел в действие. Спомена, я накара да потръпне:

 

„Тя и още няколко Флоранс отиваха на профилактичен преглед при Селесте. Тогава видяха онази… онзи Беатрикс…

Също както Ана-Бел, Беатрикс имаха единствена

1/5 (1)

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Публикувано в категориянаучна фантастика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!