Skip to content

Дезертьорът (човек без име)

заобиколила и се върнала по дирите си! Стоял е на педя от него и гледал голата маймуна, която го преследва от два дни! Тогава разбра, че ягуарът е кралят на джунглата. Всичко е зависело от него и е можело да свърши за миг. Изпълни се с уважение към това животно. Прибраха се в лагера.

Сега правеше същият капан на преследвача като този, който научи от ягуара. Регистрира се в малък мотел, на който беше „забравил“ рекламна брошура в пощенската си кутия при напускането на последната квартира. Помоли домакина да му намери ютия и докато онзи не беше на рецепцията вкара в стаята си скитник на когото срещу 50 евро предостави възможността да се изкъпе и отпочине. И зачака. Другият наистина беше добър. Беше го мярнал още през деня, но не успя да различи момчето с пиците. Човекът явно беше експерт в дегизировката. Сега когато го виждаше да се прокрадва към мотела го свърза с фигурата на младежа. Този другият беше несъмнено бивш човек на службите може би получил обучение в Русия. Висок, жилест с отличен контрол на движенията с късо подстригана коса. Часът беше два след полунощ. Беше чакал притаен в мрака докато светлината на стаята угасне. Скитникът щастлив от неочакваната благодат, която го беше сполетяла прави компания на бутилка евтин алкохол и не заспа докато не я пресуши напълно. Въжето беше спуснато тихо, още по-тихо като полет на прилеп се спусна и той от покрива на отсрещната сграда- само три етажа. Дори не събуди гълъбите спящи по корниза. Човекът не си губеше времето. Беше се прилепил към стената на мотела и с някакъв инструмент тъкмо отваряше вратата на аварийният изход. Този не беше брат по оръжие, но му подари чиста и бърза смърт. В последният момент усети полъха на вятъра от предвижването му, но докато се извърташе ножът вече проникваше между ребрата и достигна аортата. Опита да го сграбчи. Раздвижи острието и преряза всичко. Знаеше, че е свършен. Гледаха се в очите. Положи го подпрян на стената като препил нощен гуляйджия. Свали гащеризона и го натъпка в найлонова торбичка. Отдалечи се с разсеяна стъпка. В храстите беше раничката там където я остави. След две пресечки хвърли торбичката в кош за боклук поля я обилно с бутилка газ за горене и драсна клечката. Можеше отново да се върне към основната си мисия.

Вещите взети набързо от джобовете на убития захвърли в покрайнините на града. След това по околовръстното там където нямаше камери, които да следят пътният трафик се придвижи така, че мястото на убитият до мотела да е между него и изхвърлените вещи. Напусна града. Пътуваше към град „Х“. Там един възрастен човек съхраняваше някъде знайно само от него съкровище.

 

Отново беше на тринадесет години. Първото кимоно блестеше чисто бяло. Всички бяха в „сееза “ и слушаха сенсей. Той им разказа историята за мухата и пчеличката. Тогава не я разбра… Трябваха му години, за да разбере смисъла на много от нещата.„ Когато една муха влети в една долчинка тя намира изпражнение и каца на него. Когато това направи пчела, намира цвете и го опрашва.“

Край на урока.

„Самураят служи на господаря си и с цената на своята кръв, чест и живот“

Край на урока.

Седемнадесет годишен- Големият ден! За пръв път кимоното е пристегнато с черен колан.

И после: „Пътят на война следва пътят на Смъртта“

Край на урока. Другите момчета се отказаха- някои продължиха, но не го разбраха. Той отиде до края. Когато се прибра нежелан след Легиона той потърси своят ментор. Искаше да говорят. Все още имаше въпроси. Един ден видя снимка във вестник и статия. Бос на мафията изправен пред Темида бива прострелян от неизвестен снайперист на излизане от съдебната палата. На снимката се виждаше възрастен мъж все още запазил част от живеца си, който подтичва успоредно с носилката. Позна човека. Тогава разбра, че ученика знае повече от учителя си. Той все още служеше. Не го потърси повече. След като дезертира се зарече никога

5/5 (1)

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7

Публикувано в категорияприключенски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!