Skip to content

вместо въведение

следните цифри (което разбира се е само пример). Един възрастен консумира дневно:

 1. 300гр. хляб
 2. 200гр. месо(в това количество съм включил някакъв процент червени меса, птиче месо, но и риба)
 3. 200гр. млечен продукт
 4. 300гр. зеленчуци
 5. 300гр. плодове
 6. Годишно му се полагат 120бр. кокоши яйца

На дете от семейство:

 1. 200гр. хляб
 2. 200гр. месо
 3. 200гр. млечни продукти
 4. 300гр. зеленчуци
 5. 300гр. плодове
 6. 120бр. кокоши яйца годишно

Теоретично на всяка Общност са заложени десет семейства с по три деца. Конкретния пример обхваща група от 50 човека. (Тук кратка отбивка с една тъжна статистика. Установено е, че, за да се съхрани племенна група хора всяка двойка трябва да има минимум 2.1 деца при днешните условия на живот… Поради болести, инциденти и други фактори, раждаемост под тази цифра обрича целевата група на постепенно деградиране и заличаване.) Горните цифри дават картината на една годишна консумация от хранителни продукти в приблизително следния вид: хляб-4.5 тона, месо-3.7 тона, мляко-30 000 литра, зеленчук-5.5 тона, плодове-5.5 тона

За това са нужни приблизително: 10дка засети с пшеница, 6 крави със среден дневен млеконадой 20литра/дневно (дават и шест телета годишно), две ята от гъски и пуйки общо 200 птици (и двата вида могат да бъдат изхранени 70% на зелено- трева. Пуйките са отлични носачки. Ято от сто птици може да бъде постигнато с две люпения от по пет носещи птици в рамките на два месеца) две свини майки и двадесет малки за угояване(често свините раждат 15 и повече прасенца), кокошки носачки 30бр. с годишна носливост 200 яйца. Малък язовир с площ около три декара, от който ще се добиват около 700 килограма шаран (шарана е добър вариант тъй като спрямо повечето риби не е претенциозен към условията на средата) годишно. Също така този язовир е важен за отглеждането на гъските. И воден резерв в случай на сушава година. Относно детайли за изграждане на подобен язовир подробна информация може да бъде открита например в тази книга : ‘‘Рыбоводство. Фермеру о выращивании карпа – 2011‘‘ на В.И.Крюков. Уверен съм и в много други източници. Стопанство с подобни размери консумира грубо около 40 тона зърно годишно. При цени на едро 22-25ст/кг. това прави 10 000лв. годишен разход. 1000лв./годишно на семейство, плюс труд.

Овощна градина с размер пет декара. Два отопляеми парника за интензивно отглеждане на зеленчуци с обща площ около 200м2. Отглеждането на пчели дават допълнителен източник на прости захари и помага опрашването на плодната градина. (От един кошер може да се очакват около 10 килограма мед.) Отпадните продукти на гореописаното стопанство са достатъчни, за да поддържат биогаз инсталация (Относно изработването на биогаз инсталация ето заглавието на едно отлично помагало: ‘‘A_Chinese_Biogas_Manual ‘‘. Добре е да се знае, че първата такава инсталация е изградена далечната 1859г. и в направата и няма нищо сложно), която от своя страна захранва генератор с мощност 50 KW/часа. Или ресурс от 5 KW/час за всяко от десетте семейства! Обикновено вариантите са между Ото-генератор и Стърлинг-генератор, като втория позволява използването на биогаз съдържащ по-нисък процент метан. Ото-генератора изисква насищане на горивния газ с минимум 45% метан. Процента на метана в биогаза може лесно да бъде повишен използвайки поглъщането на въглеродния двуокис в среда на вода. С изграждане на биогаз инсталация ние постигаме множество предимства.

 1. газ за директно горене(готвене, отопление, осветление)
 2. производство на електроенергия
 3. задвижване на селскостопански машини (гориво) виж: ‘‘Газомоторные установки ‘‘ Л.К Коллеров и др.
 4. получаване на обогатена, хомогенна тор с отличен азотно-фосфорен баланс
 5. Екология- борба с глобалното затопляне(оползотворяваме един силен парников газ)

 

 

За да се гарантират допълнителни финансови приходи трябва да се

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Публикувано в категориялично мнение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!