Skip to content

вместо въведение

могла да ни бъде от полза (поне веднъж!), давайки ни информация за потреблението на твърди горива и нефт на всяка държава. За целия период от време.

Позволихме на медиите вместо обективна информация да ни продават клюки, слухове, жълти и розови истории. (има един филм „Гражданина Кейн“) Журналистът е мъртъв- Да живее драскача! За съжаление тоя бълвоч се отразява на подсъзнателни нива и се натрупва като шлака в мозъците ни.

Болният стрес… Стреса е един много мощен еволюционен фактор. Благодарение на дразнението предизвикано от светлината върху някои клетки, днес разполагаме с такива сложни органи като очите. Защо тогава съм против стреса?… Болният стрес! Това е стрес, който не сте в състояние да преодолеете. Той е ‘‘Гордиев възел ‘‘. Притежава две основни характеристики. Изкуствено създаден и невъзможен за преодоляване в случай, че следваме наложените ни правила. Такъв стрес предизвиква редица тежки заболявания и в повечето случаи е с летален край, или ни превръща в невротици, параноици и шизофреници…

Лично пространство…„Биг брадър“… полицейски структури, шпионски организации, манипулатори, провокатори.Също както и милиони долни доносници-Пъплещи, слухтящи наоколо… (раболепни плужеци, чийто наследници ще плащат гнусотата на предците си)

Наскоро гледах документален филм, в който интервюираният индивид е подложен на сложен тест с помощта на върхови технологии следящи негови жизнени параметри и функции… И този човек не кандидатства за работа в НАСА… Той ще бъде един ден продавач в магазин!… Някои компании предлагащи комунални услуги разполагат с термични камери способни да надникнат у дома ни… Човекът като бозайник поддържащ постоянна телесна температура разбира се бива заснет в ежедневните си активности. И това под предлог, че се изчисляват топлинни и енергийни загуби…

Камери по улиците, сградите… и незнаен брой шпиониращи и обработващи информация спътници увиснали над главите ни. Живот под лупата на микроскоп. Кой обаче е шибания воайор? Защо стои в сянка? Може би ще установи, че не е приятно да излагаш всеки момент от живота си на показ. Каже ли ви някой:‘‘Ако нямате нищо за криене, значи няма от какво да се страхувате ‘‘- Убийте го с камъни!…(липсата на срам е първият признак за простота)

Семейството като основна градивна клетка на обществото вече няма някогашната си тежест. Нито авторитета на възрастните и родителите. Сграда от картон, без основи, която ще се срине от най-малкото сътресение…

Всички тези нови активности, които навеждат мисълта на изкуствен интелект нямащи допирана точка с етиката и емпатията са страшен бич на съвремието. В името на максималната печалба се разработват стратегии мачкащи и унижаващи индивида. Използващи го като вещ до изхабяването му.

В последно време разбирам, „на мода“ сред все повече компании навлиза техниката на определени властови позиции да се поставят хора страдащи от определен тип психични отклонения. Било установено, че по този начин по-лесно вземат решение в полза на компанията когато е нужно примерно да се повишат печалбите уволнявайки част от персонала. Абсолютна крайност, до която се е стигало поради този феномен е небезизвестен случай, при който голяма компания застрахова задължително служителите си. Причинява смъртта на свои работници чрез умишлено предизвикана катастрофа. Само, за да реализира някаква сума от застрахователните полици…

Ако трябва да се използват върхови технологии при подбора на определени работни позиции, то това са длъжностите с изключителни власт и отговорност. Хора от чийто подпис ще зависи бъдещето на стотици. Те трябва да бъдат периодично и редовно подлагани на тестове и изследвания доказващи, че изпълняват длъжността, поверена им от обществото (1)безукорно и (2)всеотдайно- Не търсят личен интерес и влагат 100% от себе си.

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Публикувано в категориялично мнение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!