Skip to content

вместо въведение

до днес не са спрели да мамят и манипулират информацията в свой интерес.)

Днес популацията им е разделена на две части:

Малък „Елит“ държащ в ръцете си „земята и парите“ и „всички останали“, които са абсолютно зависими от първите. Това е и модела, който искат да прокарат повсеместно. За съжаление инерцията на този гигант е огромна, а страшното е, че действията оставатскрити за дълъг период от време.Когато вече са се „вклинили“ и нанесли чудовищни щети. Механизма им е като чудовищни зъбни колела, които могат да смажат на прах всеки опълчил им се като песъчинка. Без съпротива. Едно зрънце пясък не може да спре работата и, но пустиня от пясък ще погълне тази машина без остатък. Как да накараш зрънцето да осъзнае, че част от пустинята?

Единствено пасивността може да ни погуби. В момента важи правилото относно избора между„лесния“или„правилния път“. Това е така защото власт имащите подхранват удобния за тях модел. Този, който утреще ни излезе през носа ако днес направим грешен избор.

Помислете си:„Какво ще бъде утре?“, ако днес вече сме жертва на следното!

Не бива да се дава неконтролируема власт в ръцете на един, защото страданията са за всички. Ето конкретните примери:

  1. Позволяваме да ни продават отрова вместо хранителни продукти.
  2. Позволяваме да тровят въздуха ни.
  3. Позволяваме да ни заливат с информационна помия (тровят съзнанието ни).
  4. Позволяваме да ни държат в състояние на болен стрес (тровят духа ни).
  5. Позволяваме да нарушават личното ни пространство.
  6. Позволяваме да се унищожава ценностната ни система.
  7. Позволяваме на откровени социопати да планират бъдещето ни.
  8. Позволяваме безнаказаност спрямо тези, на които сме поверили вземането на отговорни решения за благото на обществото.
  9. Позволяваме снижаване стандарта ни на живот.
  10. Отказваме се от правото си на достойно съществуване.

Наистина ли сме толкова наивни и безкритични да вярваме, че изкуствените подсладители, химическите субстанции и новите практики(облъчване на хранителните продукти с цел увеличаване на ‘‘срока им на годност ‘‘- Да не се развиват бактерии в дадена среда означава, че тя не поддържа живота) не са били обследвани и експериментално тествани преди да ни ги натресат? Че не се е знаело за страничните им ефекти? Има достатъчно стари и изпитани техники за третиране на храната с цел съхранението и за разумен период от време.(термична обработка, сушене, осоляване) Колкото до ГМО поддръжниците ще кажа само, че се надявам да няма умишлено заложен латентен код в тези хибриди…

Наистина ли сме толкова наивни и безкритични да позволяваме да ни пробутват все една и съща дъвка относно глобалното затопляне и озоновите дупки? И замаскирайки безобразията си зад добри каузи да сипят върху главите ни пулверизирани тежки метали- канцерогени, алергени, вируси и др. (дори спори на мицели и яйца на експанзивни видове вредни насекоми така, щото да разрушават средата ни и унищожават полезните култури). Ако двата фактора са налице (глобално затопляне и озонови дупки), защо не потърсим главните виновници и съответната им отговорност, а трябва да делим с тях бремето по възстановяване на щетите? Ако теориите относно двата феномена са верни, то простата логика сочи, че страните, които първи са навлезли в индустриалната революция са  отговорни за проблема. Спокойно можем да причислим Г20 в групата на големите световни длъжници. Именно те надигат днес вой до небесата за ограничаване и забрана на методите и технологиите, с които са се обогатили навремето. Логиката казва, че след като делим вината им е редно те да споделят с нас ползите, които са извлекли. Пропорционална част от богатството си натрупано от замърсяването на планетата ни. А статистиката мисля лесно би

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Публикувано в категориялично мнение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!