Skip to content

вместо въведение

по света се е зародила първата писменост. Но като изключим „възловите писма“ (кипус) от южна Америка, се е наложило мнението, че първоначално информацията е била съхранявана във вид на пиктограми. (стилизирани рисунки)

Разбира се с усложняването на речта, нуждите относно съхраняване на информацията се променяли и тя еволюирала. (важно е да се отбележи, че последните народи запазили подобна форма на писменост като пиктограмите са азиатските- използващи йероглифи. Интелекта на тези хора е над средното ниво) Ставало все по-трудно дори невъзможно да се изписват по гореописания начин абстрактни понятия и др. Новите нужди тласнали към поредна промяна.Това довело до момента, в който била открита техниката за изписване на всяка дума чрез множество знаци възпроизвеждащи отделен звук. Новата писменост позволила по-лесното запаметяване и усвояване на нещо, което до тогава било тайнствено, Свещено изкуство, достъпно до определени касти и индивиди.Човека сам провокирал следващия етап в еволюцията си.- Допълнителната работа за мозъка му оказала благотворно влияние.

На този етап установихме положителния ефект от третия еволюционен механизъм. Но какво ставало с речта? Една от формите на промяна (началото на деградацията)в речта е лъжата. В началото на своето осъзнаване човек не я е познавал. Малките групи и общности са имали достатъчно труден живот. Поради това са били изключително сплотени и задружни. Лъжата се е прокраднала постепенно като феномен на „очовечаването“. Тя се характеризира с три основни признака: Използва се за лично облагодетелстване, форма на защита или, за да се навреди на трето лице. (в днешно време от латиноговорящите народи- почти повсеместно. От идиотизъм, просто:„защото може.“ Те вече не са способни да правят разлика между „лъжа“ и „истина“. След малко ще разберете- защо?! Най-лошото е, че този феномен има способността като инфекциозна болест да се разпространява между потърпевшите)

Сега да се върнем отново към третия еволюционен механизъм. Всеки, който е изучавал някой от езиците използващи латинската азбука за своя писменост ще потвърди следния феномен. (независимо дали става въпрос за английски, френски, немски, дори в испанския) В голяма част от думите им се налага да изписват повече от един символ, за да възпроизведат един звук. Също така- различните комбинации от букви водят да различни звуци в конкретни случаи. На пръв поглед невинен и незначителен детайл. Дали?

Тук трябва да обърнем вниманиена един съществен елемент. Човешката същност. Личността, самоопределянето, абстрактното мислене, понятията се развиват постепенно. Не са даденост както физическите характеристики- крайници, рецептори и др, с които сме родни.

Различни етапи от нашето съзряване (3-6-9-12 години, юношество) имат отношение към различни етапи от развитието и на мозъчната дейност и възприятията. Точно в този „подходящ“ момент, децата от латиноговорящите народи получават една „истина с много лица“ в училище.-Биват дресирани да играят „театър“!

Няма да навлизам в детайли, но ще кажа, че странни неща се случват когато порастваш с идеята, че „бялото е синьо, зелено или оранжево“… Концепцията за „Истина“бива изкривена в главите им още в момента на залагането и. От тук в последствие увредените индивиди буквално не могат да отличат истина от лъжа. При това на всички нива на общуване. За тях живота се превръща в фалш…(иска ми се да заплача, защото всъщност „уродите, които ме изтезават“ са също „жертви на Системата“)

И всичко това само, защото латинският език е един мъртъв, архаичен език- неотговарящ на нуждите на родните им езици!

С това достигаме до разбирането защо тези хора са патологични лъжци и използвачи. (от времето на Великите географски открития, до днес не са спрели да крадат и трупат богатства от цял свят. От времето на Ренесанса,

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Публикувано в категориялично мнение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!