Skip to content

вместо въведение

потърси такова производство, което реализира добри печалби при ниска инвестиция. Един конкретен пример е отглеждането на трюфел. Създаването на един декар насаждения в едно със себестойността на земята е около 2000 евро. Една леска с корени заразени с мицел струва 24лв. Приходи се реализират още първата година, но след четвърта, пета могат да се очакват печалби до около 20 000лв. на декар. Лешника при добре полагани грижи може да живее повече от 40 години. Освен това дава и хранителни ядки.

Последният фактор, който тегне на бюджета е водата. В момента законодателството(към 2017г.) позволява безплатното черпене на вода от кладенец за домашни нужди до 10м3 на ден. Цената за изграждане на кладенец е около 250лв./л.м. (труд и материали) при дълбочина на изкопа до 30м. С всяка изминала година себестойността на така създадената община ще се повишава. Това е принципа на процъфтяването. Затворен е цикъла на самодостатъчност. Нужди от първа необходимост-храна, вода, подслон. Енергиен източник. Плюс парични приходи.

Гореописаното ни гарантира една дълговечност на създадената структура на чисто физическо ниво. Слънце, вода, земя и човешки труд те правят независим от господари.Сега за по-важното: Децата, възпитанието и образованието им. Системата на Паразита има създадени модели на обучение с чиято помощ си гарантира едни бъдещи интелектуално ограничени консуматори и роби. Жертви на екстремния Хедонизъм. Техният девиз е :

‘‘Искам го и то сега! ‘‘.

А им дават стъклени маниста и дрънкулки в замяна на злато и диаманти. (Обогатяването за сметка на друг е заложено като принцип в Системата на Паразита. Прави се от столетия.)

За да не попаднат децата в порочния кръг на Системата има нужда от една истинска здрава основа на етика, култура и традиции.

Не е случаен израза ‘‘Липсват му първите седем години ‘‘. Днес това постепенно бива налагано като норма. И резултатите не закъсняват. В момента Човечеството не еволюира. То е в тежка криза и деградация.

Децата на общностите трябва да бъдат обучавани в самите общности като родителите разпределят помежду си ангажимента за това. Математика, физика, биология, химия, география, история:По учебници от времето когато човека се определяше като най-ценният ресурс на една държава и в него се инвестираше, за да се развие като пълноценен индивид!

Младостта е склонна към грешки. Отговорност на възрастните е да направляват първите и крачки. Образованието и възпитанието са най-добрата инвестиция относно бъдещето. Но не такива, които в последствие да служат на нечии болни амбиции и интереси. Морала трябва да се възпитава на основата на това, че разнообразието дава красота, но в същността си сме едно цяло. Устойчивостта на Общността зависи от отдадеността на всеки неин член…

Послеслов:

Сега няколко думи отнасящи се за абсолютно всеки достигнал до тази част на текста!:

„В супермаркета влиза средностатистически гражданин. Тръгва между рафтовете. От ляво и дясно му се усмихват мамещи, лъскави опаковки опитващи се да го изкушат с цветове, аромати и вкусове. Той обаче не се поддава. Достигнал до касата, в кошницата му има само няколко продукта. Поглежда рафт с всякакви захарни изделия. Няма нужда да чете.- Знае, че независимо от формите и цветовете им, те предлагат едно и също. Някои от тях изглеждат безобразно! Дълги ленти с черен цвят. Като парчета каучук. Как да сложиш нещо подобно в устата си?! Други с форма на малки плодове и всички цветове на дъгата… В първия момент се раздразва. Дори ядосва. После си дава сметка за случващото се. Това е просто поредното изпитание. Неотменния ход на еволюцията.

От най-древни времена човек се е сблъсквал с този проблем. Сред обичайните растения е имало и такива, които са били с неприятен вкус, дразнещи стомаха, халюциногенни или дори отровни! Практическия опит и предпазливостта са го учели и предпазвали от

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Публикувано в категориялично мнение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!