Skip to content

Алтернатера_1ва част

всеки от четиримата.

От нищото, до нея бяха изникнали още трима души. Единият беше изключително възрастен, сух господин. С очила, козя брадица и дълги, тънки мустачки виснали като на сом. Косата му бе сплетена в дълга плитка падаща на гърба му. На главата му се мъдреше везана шапчица. Облечен в семпъл, черен костюм от две части. С широки ръкави.Всяка от ръцете му се криеше в ръкава на другата малко под нивото стомаха. Където е центъра на енергията.

Другите две личности бяха невидими до момента компаньонки. Сигурно личната и прислуга. Също като принцесата носеха копринени кимона, но една идея по-семпли от това на господарката си. Бяха еднакви като две капки вода- близначки.

С тъничък, като жужене на комар глас, възрастния господин изговори след принцесата:

-Силния. Лакомия. Сръчната. Незрелия…

Направил превода, до мозъка му достигна съдържанието на казаното. Позволи си да се обърне към принцесата:

-Господарке, …може би не бива да прибързваме със заключенията?…

Тя го погледна учудено.

-Всичко сочи противното Мислителю!

После кимна въпросително към другарите. Те се представиха доста объркани от подобен развой на ситуацията. Стареца превеждаше. Иван понечи да извърти някакъв комплимент, но принцесата вече се бе обърнала и просто им махна с ръка да я последват.

За няколкото изминали минути- незнайно как, до носилката се оказа разпъната палатка. Напълно достойна да приеме кралска особа.

Прекрачвайки прага и четиримата видяха, че принцесата е седнала в будоар, подобен на носилката, от която бе слязла. Или пък именно тя бе използвана като част от конструкцията на палатката?

Пред будоара имаше оформено място за тях и те приседнаха след като получиха покана от Мислителя, който също бе тук заедно с двете прислужници. От дясната страна на принцесата имаше златна клетка, в която пъргаво животинче прибягваше периодично насам- натам. Преводача зае мястото си от ляво на принцесата, останал почтително прав. Двете близначки стояха зад гърба на принцесата. Прави в полумрака.

Бяха говорили в продължение на близо час. Иван бе омаян от красотата на принцесата. Тя отлично използва този умишлено причинен факт. Накрая почти всички карти бяха свалени на масата. В желанието си да впечатли Фа Као, разкри целта на пътуването им. Макар, че другарите му не бяха особено щастливи от този факт. Самира бе не малко учудена чувайки името на Преброителя от устата на Иван, но успя да запази неутрален вид. Накрая принцесата, обръщайки се повече към Мислителя от колкото към другарите им каза:

-Срещата ни не е случайна. Всичко това е предопределено. Също както и идването ви с мен!

Самира усещаща, че рискува да загуби другарите си се намеси:

-Ваше величество,Вие пътувате в обратна на нашата посока!

-Всъщност ти грешиш мила. Грешиш дори за собствения си път и съдба!… Да, зная какво къташ в пазвата си! „Древния език“ ми говори макар да не е произнесен. Същото се случва и с малкия народ. Има събития и сили далеч надхвърлящи по значение битието на няколко сирака. Има още много да учиш!…

Самира млъкна. Тримата се спогледаха в недоумение. Недомлъвките подхвърлени от принцесата към отскорошната им спътница объркваха. За да внесе яснота, Фа Као продължи:

-Това…

Каза тя, като посочи животинчето в клетката до себе си. То приличаше на хибрид между плъх и невестулка:

-… е „Душичка“. Тук виждате сплетени магия и наука. Душичката е компас. Към това!…

Докато казваше последното, принцесата бръкна някъде в робата си и с усилие извади нещо. Отвори дланта си и приятелите видяха в нея къс цилиндрично желязо. Имаше гравирани тайни руни върху стените. С изваждането на парчето желязо, „душичката“ стана изключително неспокойна. Никой- нищо не разбираше. Включително принцесата. Тя погледна с недоверие метала в ръката си. Отново бе станал още по-тежък.- Без никаква видима причина. Наложи си доза увереност и

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!