Skip to content

Алтернатера_1ва част

възглавници се разполагаше „тайнствената особа“.Вееше си с голямо ветрило скрита зад балдахина. Съответно, видим оставаше само някакъв загатнат силует.

Приближаването на четиримата пътници бе забелязано от конния ескорт. Няколко от тях препуснаха напред, пресрещайки пристигащите. „Заковаха се“ на метри пред тях дърпайки юздите на конете. Един излезе напред и с жест и нетърпящ възражение глас заповяда на Иван и компания да спрат. Имаше силен акцент.

-Стой! Не може да минете!

Това ядоса Гема и той подвикна в отговор:

-Чужденецо, имаш ли идея на кого говориш?!

Понечи да слезе от коня си, но този път Мелник го бе изпреварил. Водача на конниците скочи пъргаво от седлото и го пресрещна.Великана поиска да му обясни нещо, но онзи не беше свикнал да му противоречат. Афектиран от липсата на респект, реши да даде урок на четиримата. Добре, че най-големия му излезе насреща. Така всичко ще се реши от раз.

Атаката му беше светкавична. Движенията- толкова бързи, че окото не можеше да ги проследи. Нанесе серия от удари по тялото на Мелник. За учудване на капитана и стражата, те нямаха ефект. Гиганта се обърна към другарите си и изохка престорено, правейкизабавни гримаси и потривайки ударените места. Иван и Гема знаеха, че не пропуска да направи някоя смешка. Скръстили ръце очакваха продължението. Това буквално вбеси капитана. Войниците му объркано се споглеждаха.

Стрелна се отново срещу Мелник. Онзи беше огромна мишена. Всеки от ударите-абсолютно прецизен. Попадаха в нервни възли и точки. Целящи да парализират гиганта. Той се раздвижи със закъснение.

-Това вече заболя!… А това, не беше никак учтиво!

Докато казваше последното блокира удар насочен към слабините му. Да изведе опонента си от атакуващата серия, му отне точно секунда. Оказа се, че Мелник не е „схванато дърво“.- Когато следващия удар почти го достигаше, той се плъзна с пестелива крачка назад и встрани. Попадението пропусна увисвайки във въздуха.

После се случи нещо изненадващо. Гиганта посегна. Само веднъж. В точния момент. Използващ първата открила се възможност. Плесна като на шега капитана на кортежа. С опакото на ръката си. Не желаеше да го наранява истински. Удара отхвърли нападателя като гумена топка. Просна го на земята.

Случилото се бе видяно от всички присъстващи. Още в началото на стълкновението, особата- обект на ескорта, бе наредила на носачите да приближат, за да наблюдава зрелището. Сигурно скучаеше. Заедно с нея напреднаха конниците и няколко наемника чийто вид предполагаше, че са събрани от „кол и въже“.Дори носачите бяха спрели да товарят бохчи по гърбовете на мулетата.

Капитана постепенно се съвземаше от удара. Изправи се, залитайки неориентирано. Макар зашеметен, посегна към оръжията си. Кресна някаква заповед на подчинените си. Тогава бе пресечен от един мелодичен, но нетърпящ възражение глас. Звучеше като медна камбана, но режеше като бръснач. Войниците смръзнаха почтително по местата си. Един носач вече разстилаше пътека от носилката към участниците в пререканието. Друг отдръпна балдахина и се поклони почтително.

Подаде се крак обут в красива пантофка. Възрастен лакей услужливо замиташе несъществуващи прашинки пред нея. Движенията му бяха бързи като пърхане на пеперуда. Всички от кортежа понечиха да коленичат, но принцесата ги спря с жест. Капитана беше свел глава и коленичи пред господарката си. Тя изглеждаше крехка и красива до съвършенство. Като направена от порцелан. Коприненото и кимоно беше богато украсено със златни шевици. Пристъпваше бавно. Движенията и бяха привидно лениви, но гъвкави. Като на голяма хищна котка. Родена да властва. Сега оглеждаше с любопитство групата пред себе си. Вниманието и се задържа за кратко върху Мелник. После прескочи на Гема. Спря се върху Самира. Накрая се вгледа в Иван. Докато правеше това устните и полугласно произнасяха някакви думи. Отнасящи се за

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!