Skip to content

Алтернатера_1ва част

белей в далечината.

На трупове се носи миризмата.

Разбирам- непреклонна е Съдбата.

И виждам как Смъртта пристига със косата.

…Навред цари Покой…“

10

-Недей да издребняваш! Ще подарим твоята офертана някое от момчетата. Човек до човека опира. Не се знае какви времена ще дойдат. Утре може той да ни подаде ръка… Сега да се съсредоточим върху Ескорта!

-Сигурно си права Кира. Не е хубаво да се алчнее. Но да си дойдем на думата. Ескорта…

-Преди изгрев слънце трябва да сме при Южната Порта. Потегляме от там. До колкото разбрах, конкретни инструкции ще получаваме поетапно по време на пътуването.

-Така да бъде. Който плаща- той поръчва музиката. Но пак ти казвам, ще стоя нащрек. Имам предчувствие за неприятности. Това няма да е неделна разходка…

-От кога неприятностите те плашат?

Нарочно го подразни Кира. После размаха под носа на джуджето договора напомняйки уговорената цена. По-солиден довод от заплащането трудно би могъл да се намери.

С това приключили дискусията се отправиха към крайните квартали където държаха малка квартира. По пътя джуджето не престана да гъгне, че предчувствията му никога не го лъжат и как трябва да внимават да не бъдат измамени при плащането. Кира обаче го познаваше достатъчно добре и отдавна му беше свикнала. Той просто беше мърморко, но като цяло не бе лош. Едно- друго за одялкване в характера, да. Но кой ли е перфектен? Прибраха се навреме да поспят, събирайки сили за предстоящото…

Същото не можеше да се каже за малката група напредваща към Кокту от към Лорна:

В крайна сметка Самира намери начин да се присъедини към тримата. Иван настоя, че запознанството им изисква специално отбелязване. Спряха и загубиха три часа правейки нещо средно между следобедна закуска и ранна вечеря. Добре подкрепена с вино. В крайна сметка Самира се предаде и вдигна няколко наздравици с новите си другари. Всеки разказа за себе си премълчавайки едно и украсявайки друго. Опознаха се. Времето напредваше, но виното има чудното свойство да разбърква приоритетите. Така, че- на кой му пукаше? Още повече, че ги бе разгорещило. Затова единодушно решиха да тръгнат по хлад.-Преди полунощ ще са в Кокту…

Оказа се, че освен другите ефекти, виното има свойството да замъглява преценката. Така, че четиримата окъснели приключенци видяха стените на града едва на сутринта преди разсъмване. След цяла нощ езда.

Учудващо, но стражите не бяха по местата си. Затова пък пред Южната Порта имаше голяма суетня. Кортежза някаква тайнствена особа, скрита зад купища ефирни воали. Няколко десетки товарни животни и каруци кротко стояха вързани едни зад други. Двайсетина души бягаха напосоки, понесли разни товари. Предизвиквайки хаос. Също такъв брой въоръжени с лъкове и саби конници нервно обикаляха около обекта на охраната си.

„Тайнствената особа“ бе настанена в луксозна носилка изработена от махагон. С множество сребърни и златни орнаменти излъскани до блясък. Носилката бе изработена в чуждоземски стил. С три превзети покривчета, едно над друго. Позволяващи циркулация на въздуха, но предпазвайки от дъжд. Пирамидалната форма бе спазена, но твърде натруфена сартистични извивки. Украсена със статуйки на змиевидни дракони. Цялата конструкция на този сложен покрив се крепеше на четириколони инкрустирани с мотиви на фантастични животни. Задната и страничните стени на носилката представляваха произведение на изкуството. Фина абаносова дърворезба пресъздаваща картина на множество пълзящи като лиани екзотични цветя, преплетени по между си. За предна стена служеха прозирните воали падащи свободно. Носилката имаше четири дръжки прикрепени с кожени „седла“ на раменете на осем носача. Те бяха подбрани с еднакъв ръст. Всичките атлетични и стройни. Макар, че съоръжението явно тежеше, сигурно можеха да подтичват с часове успоредно с конната стража без да се уморят.

В носилката сред десетки

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!