Skip to content

Алтернатера_1ва част

„детски приказки за лека нощ“ в сравнение с Единствената по рода си: „Мистик“! Тя ще СРИНЕ целият ви свят, колкото и добре да е бил той, изграден!

Само непосветен би я нарекъл „книга“. ПонежеМистик притежава характеристиките на вълшебен обект сам по себе си. Таен свят в света Миранда! Уникален артефакт, чийто създател е неизвестен. Разглежда същността на Древния Хаос.

На пръв поглед подобнознание изглежда безобидно съпоставено с възможността да събудиш мъртъвците в някое гробище. Или да поемеш контрол надчудовище със свръх-способности и зла природа.Дали?…

Хаоса. Изначалния. Първопричината. Семето…

Независимо как ще погледнеш на Битието- Като учен астрофизик или заклинател, едно е общото.- Хаоса. Целият познат ни Свят- Вселената, плува сред него,подобна на миниатюрно семенце. Прашинка изгубена в Безкрая. Този Безкрай е Древния Хаос…“

Симон Пюисант спря да чете и потърка уморените си очи. Бе очаквал кратко, сбито въведение. Оказа се, че греши.Съдържанието на папката буквално тежеше в ръцете. Петстотин и осемдесет страници. Ще ги довършва по-късно. У дома. Без друго, от прочетеното до тук само се обърка.

– Нека уточня професор Глисант, дали съм Ви разбрал правилно. Дори самата мисъл, идеята за нещо, вече влияе върху материята на Битието и променя, дори изгражда нови Реалности? Като така, Вие умишлено създавате модел на фантастичен свят, от който чрез виртуален аватар искате да извлечете Знание, което да ви послужи тук.- В нашата Действителност?…

Симон умишлено се направи, че чува теорията за пръв път. Някаква криво разбрана кавалерска доблест не му позволи да коментира неотдавнашния си разговор с бившата. Нали все се надяваше тя да му се обади вразумена. Да се сдобрят, забравяйки лошото. Професора прочисти гласа си покашляйки:

-Мхм,… да. Като цяло това е идеята. Макар, че така изложено, описанието е малко повърхностно спрямо произтичащите събития. Ако искате всичката информация, трябва да се захванете с изучаване на физика.-Поведение на елементарните частици… Но в общи линии сте прав Симон. Чрез виртуалния модулатор буквално ще Ви вкараме в сценария. Вие трябва само да откриете какво представлява Мистик и да се доберете до нея. После ще Ви извлечем от играта обратно тук! Заедно с нужното ни!-„Мистик“!

-Искате от мен да бъда вашият Аватар, троянският ви кон за Алтернатера? Нямаше ли да е по-лесно, ако вместо в такъв комплексен сценарий, ме пратитена някаква елементарна мисия? От типа на: „Дойдох, видях, победих.“ В крайна сметка, вие определяте правилата!

-Така или иначе ще бъдете напомпан далеч над нивото на сценария. Един вид супер чийтинг, който ще ви приравни по сили с митичните герои от Алтернатера. Дори с боговете им… Колкото до другото, за съжаление нещата не стоят толкова просто. Тази папка, която държите- описанието на кода на „Мистик“, беше калкулиран от „Хиперион“. Нашият свръхкомпютър и изкуствен интелект.На базата на последни съвременни теории за същността на Хаоса. За съжаление- недоказуеми. Разбира се, те са вплетени в сюжета на Алтернатера. Освен това- оказва се, във всяко време и епоха има хора страхуващи се от знанието. Целящи истина и наука да бъдат потискани. Изгарящи книги. Унищожаващи библиотеки и светилища. Има и такива, които търсят Знанието на всяка цена. Върховна Власт! Трябва да ги избегнем Симон. Знайте, че преди да развием сценария на Алтернатера имахме множество неуспешни опити. Подобни на споменатия от вас вариант: „Дойдох, видях, победих.“ Резултатите бяха крайно неудовлетворителни. Повярвайте, ако имаше дори един друг начин, аз лично бих го използвал! Хиперион изведе формула за сложността на уравнението, потвърждаваща нуждата от всекидетайл…

-Значи, налага се да приема предизвикателството? Да изиграя една партия?

-Но това за вас ще е неделна разходка! В крайна сметка, сте Шампиона в конкурса „Реалити-Геймс“!

„При това отлично

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!