Skip to content

Алтернатера_1ва част

Мелник се обърна към червенокосия.

-Виж го какво направи Иване! Отидоха ни едноседмичните запаси вино! Гема, ти си същинска напаст! Дай го тук!

Приятелите се спогледаха и избухнаха в смях.Тия двамата често се състезаваха кой ще изяде по-бързо едно печено агне.- Нерядко победата грабваше Гема. Иван далеч не можеше да се мери в тези умения с другарите си. Затова жънеше успехи най-вече на нежния фронт…

В момента чифт внимателни, изумрудено-зелени очи, следяха действията на нашите герои. Собственика им спазваше такова разстояние помежду им, че оставаше невидим за младежите. Яздеше снишен на седлото. „Задържаше“ единичните израсли покрай пътя дървета между себе си и приятелите забавяйки хода на коня иличрез кратко, енергично пришпорване. Винаги оставаше в мъртвата точка.

Който и да беше, познаваше отлично правилата на прикриването. Факта, че от обяд яздеше с тримата приятели без да бъде забелязан, говореше достатъчно за себе си. Всъщност „упражнението“ имаше за цел единствено да убеди собственика на зелените очи, че тия са достатъчно почтени хора, та да се присъедини към тях. С едва прикрито недоволство следеше поведението и разговора им. Откакто тръгна бе изминала седмица. Първо настани хлапетата в Туран както бяха говорили с Полпой. След това пое сама. Още в началото има няколко неприятни премеждия, които преодоля благодарение на късмета и уменията си. Но това нямаше да продължи вечно. За северното трасе, Самира наистина се надяваше да намери спътници. Говореха на толкова висок глас, че нищо от казаното по между им не и убягна. Разбра, че пътищата им съвпадат. Ако успее да нареди нещата както трябва ще яздят заедно до Коледорн. Ще скалъпи някоя легенда за пътуването си и ще я приемат…

6

Дъщерята на кръчмаря донесе поръчката. Момичетобеше откровено грозно, дебело и глуповато. Невъзможна дори за елементарен флирт. Въпреки това Дърк се пробва, като я ощипа по дупето.- Не се знае къде ще ти излезе късмета. Тя му отвърна с шамар по ухото.- Някой се изхили. После заглуши злорадството си сумтейки.

Колкото до поръчката. Не, че имашеголямо разнообразие. Избора беше разпределен между три ястия. Две, за обичайната измет посещаваща „Веселата Моли“ и едно за „специални случаи“. Дърк не беше от „специалните“.

Джуджето притегли купата боб към себе си. Загребал шепа свински джумерки, щедро ги поръси вътре. Надроби в кашата и десетина люти чушлета. Получи се някаква адска смес. Разбърка. Надвесен над купата, я обгърна с лява ръка. Изглеждаше все едно пази кашата да не би някой от другите клиенти на хана да посегне към храната му.Къдравите плитки на косите и брадата му почти падаха в купата.

В интерес на истината никой от обичайните посетители на „Веселата Моли“ не искаше да си има вземане- даване с джудже държащо до десния си крак двукилограмов ковашки чук. Не само, че джуджетата имаха славата на кавгаджии и побойници, но и Дърк беше специален случай. С невероятните метър петдесет и пет за своята раса, и близо осемдесет килограма беше препятствие, по-лесно за прескачане от колкото за заобикаляне. При положение, че не държиш особено на „семейните си ценности“! Беше една буца от несъразмерни мускули покрити с приличен пласт лой. Готов да скочи върху всеки, който е достатъчно неразумен да влезе в обсега му.

С мляскане и сумтене започна бързо да поглъща горещата смес. Кашата беше малко загоряла, но като цяло ставаше.- Късчетата пържен лук бяха пиршество за езика. Боба, при варенето си- достигнал точката на топене.Джумерките- хрупкави и мазни. Колкото до чушките… Те, разпалваха огън като в доменна пещ в търбуха му.

Лъжицата, изкарана от ботуша извършваше последователни движения между купата и купчината косми под дебелия, зачервен нос. Сигурно там някъде беше устата. Защото кашата необяснимо изчезваше в края на описания по-горе път. Всяка хапка биваше полята с обилна глътка бира

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!