Skip to content

Алтернатера_1ва част

кръв. Постепенно осъзнава случилото се. Ръката му изпуска камата. Тресе се. Едва държейки се на крака. Отстъпва крачка назад. Само миг и всичко ще свърши. Детското сърце няма да издържи на болката…

Магьосницата обаче има други планове за него. Използва черните си умения. Вместо пронизващата болка в гърдите, Емин усеща как жесток студ ги сковава. От вътре- навън. Сърцето докоснато от магията се превръща в леден къс. Проклятието обаче още не е пълно. Макар лишен от чувства, дълга кара слабия младеж да се наведе и вдигне камата. Вече нищо няма значение. Изпаднал е в онова странно състояние. Когато тялото ти действа, а ти все едно стоиш отстрани и наблюдаваш.

Вече е на крачка от магьосницата и посяга да нанесе удара когато тя отново махва с ръка. Състоянието на пълна амнезия го поразява на мига. Стои и не знае нито къде се намира и какво прави там, нито кой е… Краката му го повеждат унесено.

Някои от войниците посягат да го задържат, но магьосницата не им позволява. Представлението още не е свършило. Към него се спусва девойка. Успяла е да се отскубне от родителите си. Двамата изпитват първи юношески трепети един към друг. За нея Емин е центъра на света и сега той страда!

В действителност дори не я разпознава. Отблъсва я неумело с ръце. Тя с недоумение го поглежда. После се хваща за гърдите. Една червена роза започва да расте върху бялата риза.

Магьосницата връща паметта на момчето!

Този път всичко се слива в едно. Загубата на цялото семейство, вината за смъртта на баща си и убийството на любимата. Сърцето не издържа и макар леденабуца, се пръсва на малки късчета. Магията е изковала бъдещия генерал на вещицата. Немъртъв, който е почти неуязвим.

Разделя парчетата на четири части и изпраща някои от най-доверените си хора, за да ги скрият на недостъпни места в четирите краища на света. Генерала може да бъде убит само ако някой събере сърцето отново цяло. За да може на свой ред да го прониже…“

Пресегна се и мисълта му докосна наместника си на Миранда.

Тулотай- кървавия жрец, разпери ръце. По външност беше като близнак на Олмур от „мечките“. Само дето на китката на лявата му ръка имаше широка метална гривна. Същата както на всеки от Отряда на Смъртта. Петдесет урки, берсеркери обрекли се в служба на Черния Господар. Петдесетте пред него бяха личната му гвардия. Отдолу, в низината под тях сто и осемдесет хилядна армия се бе разположила на стан. От Портала постоянно пристигаха нови и нови постъпления.

Портала беше процеп през измеренията. С помощта на древна магия, Тулотай бе достигнал до Древния Хаос. Беше му оказал път.

Сега енергията на Хаоса нахлуваше на талази. Достигнала до Миранда, влизаше във норми подвластни на законите на този свят. От това се раждаха всякакви същества в най-различни уродливи форми. Гърбави, двуглави, несъразмерни, но всички със здрави мишци. Готови за битка и жадни за кръв. В утробата на планината ковачниците бълваха неспирно оръжия и брони. За въоръжаване на Черната Армия.

Тулотай приветства с боен вик новопристигналите. Отдолу му отвърна хилядократно умножен подетия рев. Екзалтираната войска нямаше търпение да влезе в битка. Започнаха да блъскат брадви, мечове и боздугани в щитовете, и да тропат на място. Новопристигналата формация под командването на двама урки берсеркери се спусна към лагера в марш на скок. Тътена от блъскането на оръжията ги доведе до някаква дива самохипноза. Виждаха се облещените им очи, зурли, челюсти и бивни запенени от бяс. Надигна се дебел, тежък, гърлен рев казващ всичко. От някъде просвистя до ултразвукови честоти писъка на банши…

Върха, под който бе низината с разстлалата се на стан армия се разтресе. От тътена рухна и повлече снежна лавина. Лавината се срути поглъщайки стотици палатки под себе си. Това не намали размера на армията. Напротив. От бедствието и разрушения планински връх изпълзя ужасно чудовище. Отворилия

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!