Skip to content

Алтернатера_1ва част

общността- занаята му на ковач го прави търсен и ценен. Повечето хора го подкрепят както могат. Още повече, че Медин е неголямо село и оцеляването на всеки зависи от взаимопомощта. Децата растат обгрижвани от всички.

Момичетата неусетно са порасли девойки. Тогава в селото пристигат пратеници от Замъка. Кръвния данък трябва да бъде платен!Маледикта- Господарката на замъка, е жестока магьосница. За ритуалите си изисква девойки и юноши от всяко от селата под нейна власт. Веднъж взети от родните им места, никой никога повече не ги вижда…

Сега е ред на село Медин. Между избраните е една от сестрите на Емин. Бащата е съкрушен… Четири дни по-късно войниците се връщат в Медин и извличат на сила Една.Другата му дъщеря.- На втория ден от похода Яра се опитала да избяга. Една стрела я застига… Кръвния данък трябва да се плати.

Едва удържат бащата. Той не е на себе си. Опитвайки се да спаси дъщеря си, наранява капитана от отряда. Единствено факта, че е ковача на околността го спасява да не бъде посечен на място. Но съселяните му тръпнат предусещайки възмездието, което ще се стовари върху селото. Всякакво неподчинение спрямо заповедите на магьосницата се наказва жестоко!

Реакцията не закъснява:От към хълма със замъка се спуска мъгла. Небето притъмнява. Студени пориви на вятър. Нещо лошо се просмуква в земята. Проклятие или отрова… Мор наляга домашните животни, а кладенците- заразени, събарят повечето хора на легло. После пламват нивите им…

А зимите тук са сурови. Изтощени от болести и с празни хамбари, повечето няма да преживеят студовете…

Тогава отряда войници се връща в селото. На чело с магьосницата!

Не спират докато не стигнат пред ковачницата. Кар, бащата на Емин го държи зад гърба си. Болестта не е подминала дори едрия мъж. Лицето му е изнурено и жълтее. Но мишците,още имат сила. Стиска голям чук. Онзи, който ползва когато кове плугове за селяните…

Схватката е кратка, но жестока. На земята се търкалят няколко войника. Трима от тях саморанени, но двама други са мъртви, смазани от ударите. Глави, гърди пресрещнати от пет килограмовото желязо.

Кар е натиснат, поставен на колене. Двама са извили ръцете му и го удържат. Трети войник държи пред него сина му. С нож опрян в гърлото. Това укротява бащата. Той се отпуска безсилен на земята. Сълзи браздят брадясалите бузи.

Тогава магьосницата се приближава и му прошепва нещо във ухото. Казва му: „За да пощадя селото и сина ти, трябва той да изпълни присъдата.“ После поставя в ръцете на момчето двуостра кама…

Емин няма фигурата на баща си. Ковашкия занаят не го влече. Омаян е от тайните на билките и магичните изкуства. Расте строен и жилест. Като майка си.

Изправен пред баща си, стои свел глава. В треперещата му десница е камата.

Ужасен е от магьосницата. От това, което го очаква ако не се подчини. Но не може да вдигне ръка на баща си…

Кар го поглежда в очите и му заповядва да го направи. После опитва да му говори и успокои, че всичко ще бъде наред. Един от войниците удря бащата с дръжката на меча си по главата. Заповядва му да мълчи. Подиграват се на момчето.

Времето е спряло- нагнетява напрежение. Магьосницата не е свикнала да чака. Прави кратък жест заповядващ да започнат екзекуция на съселяните на Кар. Един след друг…

Момчето е вцепенено. Ситуацията достига кулминацията си. Довели са хлебаря и семейството му. Съборени на земята като добитък за клане. Над всеки от тях- войник с изваден къс меч.

Случва се, миг преди ръката на магьосницата да се спусне, даваща заповед за изпълнение на заповедта. С вик към сина си: „Бъди силен! Обичам те!“, Кар скача, сграбчва ръката на момчето и се пронизва смъртоносно.

В първия момент Емин не разбира какво е станало. Баща му за кратко е на колене пред него. После тихо се свлича на една страна. Междувременно нещо топло и лепкаво е плиснало по ръцете и бедрата на момчето. Поглежда надолу и вижда, че целия е в

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!