Skip to content

Алтернатера 2-ра част

се по земята. На врата и увисна огърлица от черепи, сърца и човешки пръсти. Препаска направена от виещи се змии, която не успяваше да прикрие напълно слабините и. Кожата и, до тогава с цвят на лазур, почерня. Рязко махна с ръка. Под краката на Тиамат се разкри гроб. От там с плющене изскочиха бодливи коренища, които го оплетоха и затеглиха надолу.

Миг преди гроба да се затвори над главата на Тиамат, Тецкатлипока също направи своя ход. Едната му ръка бе протегната към слънчевото затъмнение. Другата към Тиамат. Сякаш да го задържи…

Това беше последното, което Тиамат Черния видя. После пропадна някъде…“

Злото пресяга волята си, с лекота достигайки наместника си на Миранда. Тулотай:

Кървавия жрец се раздвижи: „Време е! Господаря скоро ще е готов лично да поведе армията си!“

В негова чест бе завладял първите три кралства. И продължи да напредва. Днес, съгледвачите му бяха съобщили, че низшите са се укрепили в планината. Някой смееше да се противопостави на волята на Господаря! Онези от Бендида. За подобна арогантност ще платят с кръвта си. Както и тази на старците, жените и децата си. За никого няма да има пощада!: „Или пък ще бъдат заробени завинаги. Така ще останат като предупреждение за всеки, който би си помислил да се опълчи. Това ще бъде забавно!“

Неприятна усмивка се разля по лицето на Тулотай. Обърна се към съществото до себе си. То беше някакво дребно, разплуто създание подобно на крастава жаба- Блатен гном.

Народа му обитаваше тресавища и мочурливи терени. Пътешествениците се бояха от гномите и не без основание.- Притежаваха магически умения и способността да кълнат. Освен това бяха любители на човешка плът.

Устройваха подли капани из блатата. Разменяха пътепоказателите като по този начин отвеждаха случайния пътник към някоя яма или плаващи пясъци. Веднъж обезсилен в хватката на капана се нахвърляха върху му с дузини. Убиваха нещастника, след което го изяждаха на организирани пиршества.

Блатните гноми владееха езика на животните и ги подчиняваха с магията си. Затова бяха често използвани за вестоносци от всяка зла сила успяла да ги привлече към своята кауза. По суша, въздух и вода успяваха да предадат новините чрез множество свои посредници.

Сега Тулотай му пошепна някакви наставления.

Малкия го изслуша внимателно, а когато кървавия жрец приключи, постави ръце на устата си и изграчи като гарван.

Неочаквано короната на близкото дърво оживя. Оказа се, че дървото е мъртво и напълно обезлистено, но е било накацано от орляк врани. Те се спуснаха около мъника. От това земята около него почерня. Гнома вървеше между птиците и къткаше нещо на техния език. Едновременно с това поощри най-едрия гарван като бутна в клюна му някакво лакомство. После плесна с ръце и птиците се вдигнаха във въздуха отправяйки се в различни посоки. Нещо подобно се повтори със змии, гущери и други гадини. Заповедта беше изпратена. Утре ще бъде първият от последващите тежки дни за синовете на Бендида. Както и началото на края за решилите да се опълчат срещу волята на Тиамат Черния!…

…Продължава да напредва неотклонно. Дирята белязана от стъпките зад него е права и непрекъсната. Губеща се на запад. От където идва Гард. Беше се врязал като клин през скатове и каньони. Непризнаващ пътеки и техники за придвижване в планината. Право напред.

Кръста на гърдите му със скърцане се е свил достигайки отново приемливи размери, но е поел в себе си нова тежест. Плътността на метала надхвърля всичко познато в този, а и други светове… Сякаш кръста притежава собствен живот. Алчен. Ненаситен. Постепенно се е превърнал в център на Вселената. Сякаш той е Извора на гравитацията. Онази вездесъща, притегателна сила.

Но волята на администратора е несломима. Макар, че не помни кой е, с всяка крачка претендира дължим респект. Той определя правилата тук. Гравирано е в поредицата от стъпки, които оставя зад себе си.

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!