Skip to content

Алтернатера 2-ра част

Пратеника пребледня като платно. Опита се да каже нещо, но огромен мавър го сръга с дръжката на сабята си да коленичи пред шаха и да мълчи.

-Това ще бъде моят отговор за алчния. Ще затъкна гърлото му с пясъците на Великата Пустиня! Аз казах!

 

12

Злото има сива, люспеста кожа. Плътта под нея вече не е мека и гниеща, а жилеста. Укрепвайки с всеки изминал миг, възвръща силите си. Лицето изглежда по-завършено и все по-малко хуманоидно. Очите са жълти, с вертикални зеници. Широка уста с тънки, безкръвни устни едва прикриващи ред остри зъби. Носът е тънък и закривен- напомнящ клюн на хищна птица.

Намира се… сред Нищото. Злото виси заключено в Безвремието на Пространството между Световете. Пред него, малък процеп раздрал реалността наднича към другия свят. Онзи, от който го бяха прокудили и, който скоро ще си върне!

Спомените отново го връхлитат:

„…Няма сърце. На негово място къс мрак. Директен Портал към Хаоса. Той се просмуква в душата му. Вече не се казва Емин. Новото име, с което става известен и, от което всички тръпнат в ужас когато го чуят е Тиамат Черния.

Маледикта го създава, използвайки знания придобити от великата Мистик. Обаче вещицата не си дава сметка, че никой чиято същност е от този свят, не може да контролира Хаоса. Дори тя. Това щеше разбере съвсем скоро:

Разполагаше с всичките хиляда япсу. Глупаците трупаха богатства без да знаят истинската власт, която им дават… Не и тя!- Маледикта. Най-накрая успя да ги събере!

Използва кръвта на древния гущер така както я научи Тецкатлипока.

Извърши Ритуал на Призоваване. Хиляда роби бяха принесени в жертва. Едновременно. По време на слънчево затъмнение. След това хилядата жреци, сами отнеха живота си.

Тогава те дойдоха:

Тецкатлипока доведе брат си.- Миктлантечутли. Тя поиска от Господаря на Смъртта да вдъхне силите на МОРГ в Тиамат. (Трудно е да се каже дали новите богове били забравили какво е причинил Морг, или цената платена с кръв им се сторила достатъчно висока, но било сторено.

С това боговете и Маледикта допуснали истинска грешка. Повярвали, че Хаоса може да бъде подчинен. Да бъде контролиран, защото единствените същества родени директно от Хаоса са драконите… и Боговете.

Само, че докато боговете са проявата на Ред и Принципи управляващи Вселената, драконите били суровата форма на Хаоса. Първият дракон- Морг, владеел космическия студ. Всички останали, които се били появили след него били огнени. Слаб опит за уравновесяване на силите в природата. Огромна сила не бива да бъде притежание само на един. Човек, бог или дракон…)

После нещата се случиха главоломно:

От небето се спусна Тлалок. Пристигна, за да прекрати тази лудост преди да е станало твърде късно. (За разлика от братята си, той помнеше историите, които му бяха разказвани. За древните времена когато Морг господствал над Земята. Когато всички богове били изтласкани в изгнание.

Дракона бил толкова могъщ, че всеки бог, който му се опълчел бивал победен. После Морг изградил своето кралство. Снежна пустош сковаваща земи и океани от хоризонт до хоризонт. Земята потънала в ледена епоха. Това били хиляди години на страдание за оцелелите човеци, криещи се и мръзнещи в пещери. Биещи се за оцеляването си с мечки и ловуващи мамути.

В онези времена боговете заслепени от силата си били твърде арогантни индивидуалисти. Затова един подир друг били победени и изтласкани в Безвреме. Наложило им се да преразгледат житейската си философия. Обединили се против общия враг. Върнали се на Земята и си я отвоювали обратно. Това не била лесна победа. Дори с обединени сили везните се накланяли ту в една ту в друга посока. Тогава човешките герои и магьосници взели страна. Ето така, най-накрая великият Морг бил убит. Кръвта му се поръсила по земята превръщайки се в скъпоценни камъни. С последен дъх Морг успял да предаде завета си в плисналата кръв, но изкушението за владеене на

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!