Skip to content

Алтернатера 2-ра част

онези времена когато имало дракони, богове и велики магьосници.

Слухове разнасяни от уста на ухо твърдят, че наследниците на Неру са успели да съхранят малка популация гръмотевични пеперуди. Пазейки ги в най-строга тайна като ултиматно оръжие в защита на Тунай. Но също и като рядък, кралски деликатес. Всеки бе чувал историите за това, че който изяде яйце от гръмотевична пеперуда придобива временно пророчески способности. Естествено, трябва да умее да разчете значението на получените видения. Също получава уникалната възможност в следващите часове да се представи като невероятен любовник.

Това, което беше поставено на масата пред Ломаса беше действително „кралски подарък“. Дори Геон- първородния, не беше защитен от риска да бъде обвинен в държавна измяна ако откриеха кражбата му.

Ломаса оцени жеста. Предложи на принца да се подкрепи от тежкия път с вино и закуски. Нямаше много за говорене. Това не бе първата им среща. Отдавна всичко беше казано. Оставаха само детайлите. После подели яйцата с него. Това скрепи съюза на обещаното.

Вкуса им бе остър, пиперлив. Оставащ за дълго в устата. Възприятията им бързо започнаха да се изкривяват. Постепенно всеки от двамата изпадна в собствен транс. Другият присъства, участвайки с ласките си, но едновременно с това, остава далеч.

Докато прегръщаше и целуваше голото тяло на Ломаса, Геон провиждаше някаква битка: Тревиста равнина и елитната конница на Тунай препускаща в устрем. Врязваха се сред редиците на врага. Чуждата армия е потресаваща! Огромна и всеобхватна. Редиците и се простират до където стига погледа. Разпознава себе си:

Хвърлящ се напред. Там където вражеския командир сее смърт. Онзи е някакъв гигант. Около него десетима други, подобни нему са образували желязно звено ведно с командира си. Обгръща ги зловещо сияние. Посичат с огромни брадви всеки влязъл в обхвата им.

Колкото и да напряга сили Геон не може да ги достигне. Жъне враговете с острия си меч, но на мястото на всеки убит, пред него изскачат десетки. В този момент друг един великан се спуска срещу себеподобните си. Помита ги. Едновременно с това Геон вижда стрелата. Черна, със синкав отблясък. Изкована от метал. Закалена с магия…

Преди видението да достигне кулминацията и великана да се изправи срещу вражеския генерал, то прекъсва…

Ломаса е на някаква вечерна забава.- Не, това е грандиозно празненство! Не е организирано в Лорна, а в град Щир. Бойниците и защитните му кули са твърде специфични. Лесно разпознаваеми- Оформени от масивна скала орлови глави, са надвиснали над крепостните стени. Отпред се е разпростряла Тир Салахи, а от към Дяволския проход в небето се вие дим. Явно домакин на празненството е Малир. Най-възрастния наследник от рода Дурил.

Оглеждайки се, шпионката не го забелязва сред присъстващите.

Ломаса е облечена в пурпурна рокля очертаваща извивките на тялото и. Познава голяма част от гостите, но има и такива, които вижда за пръв път: „Виж ти!?“ Забелязва кралската двойка от Кобутай. „Значи са имали шанс да оцелеят след инвазията? Всъщност „дали“ и „кога“ сме в момента?“ Тогава Геон я доближава. Предлага и питие. Всички присъстващи ги приветстват. Крал Борил прави знак да замълчат. Още е във военни доспехи. Лека кожена дреха, върху която лежи плетена ризница от закален метал. И Кралския нагръдник.- Броня изкована изцяло от злато. Тежка и неефективна в бой. Единственото и предназначение е разпознаваемост. За повишаване на морала на войниците виждащи своя крал да се бие редом с тях.

Борил вдига бокал към двамата и произнася кратка реч. Гостите подемат тоста му. После забавата отново оживява: Смях, закачки, рогове и бокали с вино и медовина. Големи късове печено месо или деликатни хапки с хайвер от моруна. Плодове…

Психиката на шпионката е отлично тренирана. За разлика от Геон, който не може да осъзнае смисъла на видението си, Ломаса успява да

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!