Skip to content

Алтернатера 2-ра част

странник, обгърнат в дълга, сива наметка. С нахлупена качулка криеща лицето. Крачи през снега. Върви неотклонно към лагера на Тулотай. За да оглави армията си. Ято врани прелитат над него, а после се устремяват към стана с войската. Бързат да съобщят новината: „Тиамат, Черният Господар се завърна!“

Спомня си последните фрагменти от предходния си живот. Спомня си точно от какво се роди. След това с кристална яснота осъзна, че Тецкатлипока- този, който помогна за създаването му е можел да го изведе от Безвреме, но не го направи. Искал е да го ползва за свои цели като някаква вещ! Също и Маледикта… Няма да има милост за никого! Той ще ги превърне в свои служители и инструменти! А после, когато дойде момента ще се разправи и с тях!

Гнева, който забушува в него тласва силите му към максимума им. От самото му присъствие времето се променя драстично:

Дъжда се е превърнал в жилещи късове лед, които плющят наоколо. Земята със скърцане замръзва при всяка стъпка под краката му. Леден вятър духва зад гърба му и понася сковаващия студ.

18

Наложи се да забавят хода на конете. Пътеката водеща нагоре в планината се изкачваше стръмно. Дори при един ездач усилието за животните би било голямо. Още повече, че всички бяха вече на предела на възможностите си. Няколко часа езда без почивка в планината с убийствен ритъм са изпитание на волята.

Иван имаше зад гърба си Самира на седлото. Двете телохранителки на принцесата, също яздеха един кон. Освен това Мелник отпадаше поради нараняванията си от битката. Гема за сега стискаше зъби превързал в движение наранената си ръка през врата. Време беше да спрат някъде и да си окажат първа помощ.

Фа Као наруши тишината:

-Проклет предател! Трябваше да се досетя, че е той. Била съм сляпа… Това можеше да се избегне.

-Няма нужда от самообвинения принцесо. Не можем да променим станалото. Само да се поучим от грешките си…

Гема изненадващо влезе в ролята на мислител. Фа Као го стрелна с поглед обаче не отвърна нищо.

-Да поспрем и да съберем сили. Трябва да измислим и някакъв план за следване.

Включи се Иван.

-„Някакъв план“!?… Мисията ми рискува да бъде обречена на провал, а ти искаш да измислим „някакъв план“!…

Разгорещи се принцесата. Случилото се я бе изкарало напълно от равновесие. Не стига това, но отсреща хоризонта почерняваше. Задаваше се ужасна буря. Знайно е, че в планината не е разумно да си на открито при такова време. Имаха нужда от бързи мерки. Да потърсят хижа на дървари, а може би пещера. По-добре да останат невидими.

Пред тях се разкри неголяма терасовидно оформена поляна. Обрасла с ниски храсти. Бе оградена от борова гора. Пътеката, която бяха следвали до момента, се губеше отсреща сред дърветата.

-Ако не открием заслон поне ще се приютим под дърветата…

Намеси се Мелник, който не бе свикнал да е в тежест, а сега се чувстваше точно така. Разбира се никой не го обвиняваше, но гиганта изпитваше странно чувство на вина. Сякаш бе длъжен да се справя във всяка ситуация. Ето, че бе предал доверието на другарите си… Такива мисли го гнетяха от както избягаха от полесражението.

Тогава двете близначки забелязаха следата. Още при спирането на групата на поляната, двете бяха скочили от коня и заоглеждаха наоколо. Сега се бяха навели и разчитаха някакви знаци по земята. Направиха знак на останалите да приближат.

Нямаше съмнение. Неизвестна група бе пресякла тяхната поляна. Трудно бе да се каже кои са били и колко, но определено са бързали понеже следите бяха дълбоки и отчетливи. При това- съвсем пресни. Там където се виждаше пречупеното стебло на млечката, сока и още сълзеше неизсъхнал. Това правеше най-много петнадесет минути…

Непознатите бяха дошли от запад и отиваха право на изток. Можеха ли да обърнат ситуацията в своя полза така, че евентуалните им преследвачи да последват грешните следи?… Може би- стига да разполагат с достатъчно време, за да

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!