Skip to content

Алтернатера 2-ра част

Още толкова да се върне. Преди да е изтекъл петия ден от тръгването ни, ще имаш отговор от монаха. Може би ще получиш новини и за децата…

Използва последния си коз принцесата. Длъжна беше да приласкае момичето. „Сръчната“ трябва да пътува с тях! Това увеличава шансовете за успех многократно. Така предсказаха прорицателите от Север.

Докато Фа Као говореше, Самира беше наклонила глава и с педантично внимание увиваше кутийката с пергамента, така- както бе опакована първоначално. Прибра я в пазвата си и като въздъхна каза:

-Така да бъде. Кога тръгваме?

С това и последния участник обяви, че е приобщен към идеята. Носачи, водачи и охрана се раздвижиха подготвяйки тръгването на групата.

Петнадесет минути по-късно суетнята беше приключила и Ескорта потегли на запад към Тир Салахи.

11

Ломаса откри генерал Морено в кралската ковачница. Даваше наставления на майстора сочейки му оръжия, щитове и брони. Кратък жест от страна на Божидар и шестимата калфи започнаха да разпалват огнищата насипвайки въглища, пускайки духалата. Водна сила задвижваше кожените мехове както и чуковете полегнали тежко върху огромна наковалня. Мощни зъбчати колела и механизми свързани с широки ремъци обхождаха голяма част от помещението.

Ломаса се прокашля тъкмо в момента когато Морено се обръщаше да излиза.

Морено повдигна учудено вежди от срещата със шпионката на това необичайно за нея място, но тя успя да го изпревари:

-Генерале, ето къде сте! Търсих Ви навсякъде! Не познавате думата „почивка“.

Само прелюдията на разговора им бе чута от ковача и учениците му. Другото остана по между двамата. Тона и думите и ласкаеха сякаш не бяха „кръстосали шпаги“ съвсем наскоро. Шпионката беше толкова хлъзгава и непредвидима, че Морено не си позволи никакво отпускане и остана на щрек. Тя не престана да го обработва докато вървяха към основните помещения. Накрая умелата манипулаторка с жестове и думи постигна своето. Привиден баланс в отношенията с генерала. Но докато ласкателството беше позицията и когато са насаме, бе показала зъби пред всички, поставяйки го в незавидно положение. Само преди няколко седмици. При това- в присъствието на краля!

Дворцовите интриги са непрестанна игра на взаимно подливане на вода.- След този инцидент на генерала щеше да му се наложи да се доказва многократно преди отново да отвоюва позицията си…

Ето, че сега с няколко прости жеста и ласкателства Ломаса успя да го подчини, обезоръжавайки го напълно. Тя не обичаше да оставя зад гърба се недоизказани въпроси… Освен когато са в нейна полза!

За последно Ломаса задържа дланта си легнала на гърдите му достатъчно дълго, че да почувства топлината и. Въпреки, че бе прехвърлил средната възраст, генерала беше сто процентов мъж, а жеста бе отлично премерен- Ломаса беше неустоима жена. След като размениха няколко последни, приятелски думи се разделиха. Всеки отивайки към покоите си.

Само, че генерал Морено щеше дълго да обмисля случилото се, докато Ломаса отиваше със забързана крачка към следващата си среща. Защото нея вече я очакваше важен пратеник. При това, не кой да е. Лично Геон, първородния принц на Тунай.

Беше пристигнал инкогнито- предрешен като скитник. Наложило му се да направи няколкодневен обход на изток. След това да се спусне на юг и югозапад. Така успял да избегне наскоро издигнатата обходна стена. Също постовете и патрулите.

За сериозността на намеренията му можеше да се съди и по подаръка, който предложи на Ломаса. Шпионката никога не бе виждала на живо, но несъмнено ги разпозна:

Това бяха легендарните яйца на гръмотевична пеперуда! Не по-малко редки и ценни от магичната валута, япсу!- Може би дори повече!… При това точно шест на брой!

Сребристи на цвят. Имаха овална форма и размер на едра слива.

За повечето хора гръмотевичните пеперуди са просто легенда. Избледнял спомен от Стария Свят. Загубил реалност. От

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!