Skip to content

Алтернатера 2-ра част

улавя погледа на принцесата. Махва и да бяга. Санда го сграбчва за гръкляна. Удря стисналата го ръка под лакътя и тя го изпуска, но другата на врага се вкопчва в гърлото му. Рязко движение надолу. Безсмъртният старец пада на колене и после тихо се свлича настрани.

Бегълците не губят повече време. Успяват да отмъкнат няколко коня. Иван е взел Самира на седлото зад гърба си. Двете близначки също яздят едно животно. За всеки от останалите има кон. Препусват напред към неизвестното…

14

Земите контролирани от Маледикта са разположени в Бендида…, но всъщност са извън нея. Те дори не се намират на Миранда. Владението си е изградила на кръстопът между световете. Единствено подходите към царството и се намират в Бендида. Случаен пътник би минал покрай някой от порталите без да забележи нещо необичайно. Процепите между световете остават невидими за обикновения човек. Цялото място е така преплетено с магия и през измеренията, че се превръща в непреодолим капан. Случайно попадналият там ще се върти в безкраен кръг неспособен да се върне в своят свят, а живеещите вътре са обречени да останат завинаги впримчени.

Иначе илюзията навлиза постепенно и неусетно. Релефа и растителността не правят рязък преход. Дори климата е еднакъв. Ако в Бендида вали дъжд, същото ще бъде и оттатък. Такава е цитаделата на Маледикта. От тук тръгва всеки път и това е мястото където никой не може да я достигне. Нейната крепост.

Вестоносеца от лагера на Тулотай дойде преди десетина минути: Първа схватка със защитниците на Бендида. Другата новина беше, че Господаря на Мрака пристига. Но това Маледикта без друго вече го знаеше.

Няма да е зле да му направи подарък. Неговите сили щяха да осигурят идването на Хаоса. Маледикта не забравяше, че е нейно творение, но за сега сътрудничеството им бе изгодна партия. Поне докато събере всичките си сили. Администратора действително бе успял да я блокира. Само ако знаеше Гард как ще се разправи и с него! Когато му дойде времето…

Маледикта отпрати вестоносеца. Враната отлетя към лагера на Тулотай. Щеше безпогрешно да следва невидимият, маркиран път. Магическата диря и позволяваше да се ориентира през измеренията.

Сега Маледикта се отправи към покоите си. На една стойка до голямо стенно огледало бе окачена бронята и. Зае се методично да я облича. Люспестите доспехи прилягаха по тялото и върху червеният кожен костюм. Когато приключи, огледа отражението си в огледалото. Приличаше на валкирия.

Бронята бе много повече от това, което бе видимо за окото. От пояса пристягащ кръста, през металните пръстени, до гривните на китките, се протягаха стотици невидими вериги.- Духовни вериги. Ако можеха да влязат във видимата сфера, човек лесно би оприличил Маледикта на паяк, притаен в центъра на мрежата си. Подръпващ и докосващ нишките и. Те бяха връзката и с Кор Дай. Както и контрола и върху войните сенки. Подобна на изкусен кукловод бе способна да управлява армията си така както желае.

Задвижи с волята си този отлично синхронизиран механизъм за смърт. Тежестта, която усещаше в съзнанието си при подръпването на веригите даваше усещането за скрита мощ. Тази, която тя е способна да отключи. Която контролираше безпогрешно.

Малир и Морено придружени от малката си свита наближаваха Дяволския проход когато видяха запалените огньове в човките на орлите. Това можеше да означава само едно!- Битка! Така, че пришпориха конете си и препуснаха напред.

Пристигайки, към тях притича капитана на заставата и рапортува ситуацията. Оказа се, че са закъснели буквално с няколко минути. Когато Малир чу, че има изпратена хайка по дирите на оцелелите обърна коня и потегляйки подвикна през рамо, че се включва.

Морено се опита да му каже нещо, но Малир все още афектиран от поведението на краля не го послуша. Имаше нужда да освободи напрежението. Генерала пришпори коня си и го последва. Не можеше да остане

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!