Skip to content

Алтернатера 2-ра част

близначки бяха излезли пред палатката и се включиха в битката. Нежните прислужнички се оказаха изключително умели бойци. Атаките си извършваха в синхрон като се подпомагаха една друга. Остриетата на тънките им саби проблясваха подобни на мълнии. Скоро заедно с тримата приятели успяха да разчистят един достатъчно широк периметър, за да стане възможно оттеглянето на принцесата. Численото превъзходство на врага не оставяше място за съмнение относно крайният резултат на схватката.

В този момент отнякъде се появи един истински опонент на защитниците. Маскираният се плъзна като сянка и разби защитата на тримата приятели.

Иван бе запокитен от изненадващ ритник на земята. Скоро до него се намери Гема с увиснала безсилно дясна ръка. Щита му се търкаляше до него строшен на две. Успя да прехвърли брадвата в лявата си ръка. Застанал на едно коляно опита да се изправи следейки с поглед движенията на врага.

Онзи кръжеше като оса опитвайки да достигне двамата и да ги довърши. Единствената пречка между тях оставаше Мелник. Обаче и той нямаше да издържи дълго. Нападателя имаше нечовешки реакции, а ударите му бяха разрушителни. По тялото на гиганта се виждаха няколко черни петна на кръвонасядания от мощни попадения.

Мелник дишаше на пресекулки, защото последният удар на врага му бе счупил ребро.

Двете сестри се включиха, опитвайки да му помогнат. Врага, без да отделя време нито да губи концентрация ги отблъсна с лекота. Едновременно с това успя да нанесе още няколко удара в тялото на Мелник. Великана изпъшка тежко и се олюля.

Тогава откъм покоите на Фа Као с невероятен скок излетя възрастният прислужник. Изумително преображение се бе случило с него. Прегърбената, раболепна стойка бе изчезнала. Осанката му излъчваше сила и увереност. Сякаш бе отхвърлил от гърба си поне петдесет години.

Застана между нападателя и жертвите му.

-Зная кой си, предателю! Ужасно възмездие чака такива като теб!

Посочи с пръст маскираният нападател.

-Буксиу дъ Лаотоу- Безсмъртният старец, ако не греша. Търсих те толкова дълго, а си бил тук през цялото време… Най-накрая се срещаме!

После двамата се вкопчиха в смъртна схватка. Двубоят надхвърли рамките на възможното. Противниците си нанасяха ужасни удари със светкавична скорост. Извършваха скокове непризнаващи физичните закони и демонстрираха свръхчовешка издръжливост. Стареца използваше цял арсенал от скрити оръжия: Метателни ножове, тънка жица увенчана с острие в края, която използваше подобно опашка на скорпион. Както и сабя изкована от гъвкав метал, увита около кръста му подобно на пояс.

В развоя на битката Санда постепенно се покриваше с порезни рани, които напояваха кимоното му с петна кръв. Маската отдавна бе паднала от лицето му. Самото то се бе превърнало в маска изобразяваща нечовешка ненавист.

Един тежък удар засегна стареца. Едва окопитилите се другари го видяха как залита назад и се хваща за гърдите. После изкашля храчка кръв.

Понечиха да му се притекат на помощ, но той ги задържа с рязък жест.

-Бягайте глупаци! Спасете принцесата! Нищо останало няма значение!

В този момент Санда се хвърли да го довърши, но стареца го пресрещна с изненадващ удар с две ръце попаднал под „тантиен“ и в диафрагмата. Това събори предателя на коляно, но той бързо се изправи и се хвърли отново в атака. Самира и тримата другари придружени от двете близначки изведоха принцесата и отблъсквайки опитващите се да ги докопат нападатели, се измъкнаха от опустошения лагер.

Фа Као погледна за последно назад: Буксиу дъ Лаотоу е заел стабилна поза с вкоренени ходила. Санда го връхлита. Стареца отбива един, два, три удара и четвъртият пробива защитата му. Тялото се присвива, но после духа му отново надделява и застава между принцесата и врага. Нова атака. Този път всичките удари достигат целта. Всеки от тях разкъсва вътрешни органи и тъкани.

Стареца се извръща и

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!