Skip to content

Алтернатера 2-ра част

А те са дълбоки и ясни.

Обаче ако някой може да надникне в мислите му ще остане твърде изненадан. Защото в този момент непобедимия се чувства слаб като дете:

„…Нищо не разбирам? Какво е това мачкащо чувство за вина? Защо аз? Какво искаш от мен? Какво толкова съм направил?! Говори! Кой по дяволите си ти? Покажи се!!!… Нямаш милост…

Вярваш, че ще останеш в сянка за винаги?: Когато те хвана- ще платиш! О!, как само ще си платиш!…- Жив ще те одера!!!- Ба-а-авно… Заради всичко, което ми причиняваш и си ми причинил! Гадино, ще пищиш от ужас, но прошката ще е точно толкова, колкото получавам аз сега!… Аз даже не зная в какво съм обвинен? Хайде, нека получа правото да се защитя. Дори на осъдените на смърт е позволено едно, последно желание…

Що за твар си ти? Нямаш капка милост…“: Отговор, нямаше…

Гард напредва. В главата му незнайно как попаднали, се гонят объркани мисли и спомени: “Вижда себе си в един непонятен свят. Нищо не е реално.- Не само облеклото, обикалящата го среда, но дори и външния му вид! Въпреки всичко знае, че в момента вижда себе си. Този слабоват русокос младеж се казва… Това съм аз! Александър Гард!

В едно с картината постепенно навлизат понятия и думи обясняващи му случващото се. Знае, че глупавия парцал, който е надянал се нарича „риза“. А странната ивица плат, подобна на примка: „вратовръзка“. Сякаш един всеобхватен преводач намества правилните понятия в главата му. Той е в „Хай-Тек“. В своя офис. Току що са разговаряли с Глисант.

Експеримента се извършваше под негова опека и контрол. Макар, че бе чист теоретик, а не програмист, професора демонстрираше отлично ниво на познанията си дори в тази чужда му материя.

– Като за лаик…

Помисли си Александър Гард. Изпрати с поглед началника си. Току що разбра, че в екипа му ще бъде включен нов член. Сунг Хи. Корейски хакер, който Бюрото успяло да идентифицира. При опита си да го заловят се оказало, че е създал „спусъка на мъртвеца“.- Капан, лична застраховка. Спотайващ се някъде из Облака. В случай, че нещо непредвидено се случи с него, база данни се активира по незнайни пътища.

В конкретния случай Сунг бил пробил защитата на слънчева станция Алфа. Енергийния колектор беше в близка орбита на Венера, но изпращаше безценната си стока на Земята. За сега Сунг позволяваше регулярната му работа. Ако обаче хакера бъдеше притиснат, Земята рискуваше да бъде бомбардирана от интензивно лъчение, което щеше да причини апокалиптичен ЕМП. „Добре отиграно!- Нали?“

Бюрото се принудило да преговаря. В крайна сметка те винаги постигат целите си. С натиск или чрез поощрение. Понякога и двете.

Ето така Сунг Хи се оказа в екипа на Александър Гард- администратора на проект Алтернатера.

После той бе приятно изненадан, запознавайки се с хакера. Оказа се, че „той“ всъщност е „тя“. Жизнена, красива , интелигентна. За съжаление- обвързана със Симон.

Програмистите на шега го наричаха Джон Уейн, Били- хлапето, Пръст- спусък: Симон беше един от ония новоизлюпени геймъри- игрови тестери. Шампион в конкурса „Реалити-Геймс“. Виртуални стратегии в реално време.

Щял да бъде „острието“ на Глисант в Миранда. Изсумтя с яд Александър.

Сунг Хи като всяка дъщеря на Ева, веднага почувства слабостта на Александър. Беше достатъчно тактична, за да не го нарани истински, но понякога дразнеше Симон флиртувайки с програмиста. Разбира се, единствено в рамките на допустимото…“

…Любопитно е да се наблюдаваш отстрани. При това с възможността за обективна, непредубедена оценка на случващите се събития. Получаваш неочаквана яснота относно собствената си персона…

Внезапно прелитащо ято гарвани пресича момента. Плясъка на криле над главата му го връща в настоящето. Заедно с това всичко току що преживяно се изтрива от паметта му като с магическа пръчка. Остава само онова тегнещо усещане за празнота. Сякаш нещо най-ценно ти е отнето и няма начин да си го върнеш.

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!