Skip to content

Алтернатера 2-ра част

-И така, вие искате да срещнете Преброителя. Но незнаейки от къде да започнете, следвате грешен маршрут. Той отдавна не живее сред ледовете на Севера! Ако за вас търсенето едва започва знайте, че ние пътуваме вече шести месец. Освен това срещата помежду ни беше предречена далеч преди моето потегляне. Влязохте в приказка надхвърляща по размери вашето въображение. Но в нея има отредено място и за четирима ви. Аз съм наследница на последния алианс между човеци и елфи. Пряк потомък на девата от Долината на Север- Селесте!: Дъщеря на Аврора- принцеса на елфите от Лориан и мъж от расата на хората. Наследник в изгнание на кралска династия. От Времето на Последната битка срещу Злото! За съжаление името на бащата не се е запазило до днес… Моята пра прабаба била принудена да изостави любимия си и да последва бащата и народа си. Но в лоното си носела неговия завет.От краткия съюз между човек и елф, три месеца след пристигането си в Долината, Аврора ражда близнаци. Момче и момиче. Селесте и Едорас. Останали записки от Аврора твърдят, че Селесте е копие на баща си. Нейния брат имал повече от кръвта на елфите. Ледовете на Севера го убивали. Затова, когато навършил пълнолетие, Едорас помолил благословията на майка си и краля. Повел обратно на юг тези от елфите, които най-силно страдали по дома и родните гори. Така линията се разделила. Тези, които останали постепенно се измесили с човеците. Колкото до Едорас и потеглилите с него. Никой повече не чул за тях. Дано да са достигнали южните предели и да са намерили място където да се заселят…

Мислителя приключи превеждането и си обърна с няколко думи към принцесата. Изглежда я попита нещо, понеже тя кимна давайки му съгласието си. Той продължи обръщайки се вече към четиримата другари.

-Господарката ми позволи да използвам свои думи, за да ви разясня следното:

Истина е, че раждането на близнаците било в полза на отношенията между елфи и хора. Отношения, които поради отстъплението на нашите предци били охладнели.- Отказали да вземат страна във Войната срещу Злото…

Трябва да бъде разбрана гледната точка на тогавашния ни крал. Елфите вече били започнали постепенното си отмиране. Както и други древни създания преди тях. Подобно на драконите и ливиите. Хода му бил отчаян опит да съхрани народа си. За съжаление никой и нищо не трае вечно. Накрая остава само спомена. Думите и историите.

Това, което принцеса Фа Као опитва да направи „днес“ е да поправи историята. Имаме стар дълг за плащане. Затова още с научаването на случващото се потеглихме на Мисия.- Нашите прорицатели предсказаха завръщането на Злото, и какво е нужно, за да бъде спряно отново. В противен случай Миранда ще пропадне в хилядолетен мрак и страдание: Час по-скоро трябва да открием Преброителя! Да го освободим от магията, която го сковава.- Да върнем спомените му. Казано е, че той може да възстанови баланса.

Този път наследниците на елфите няма да отстъпят и ще изкупят слабостта на дедите си… Прорицателите също така предсказаха срещата ни с четиримата. Както и тяхната роля в това приключение. Аз мисля, че е прекалено рано да се твърди, че това сте вие, но щом принцесата го иска, ще получите пълната ни подкрепа. Разбира се ако желаете, може да продължите по пътя си. Никой няма да ви спре. Ако обаче решите да яздите с нас, сте добре дошли.

Четиримата зашепнаха по между си обсъждайки ситуацията. Историята на чужденците беше хубава за приказка, но някак твърде нереална. Как да промениш плановете си диаметрално само заради няколко твърдения на случайно срещнат непознат?

Тогава принцеса Фа Као ги заговори. Забавяше се, търсейки точните думи. Явно, че сега учеше езика. Все още не бе имала възможност да го практикува.

-Разбирам съмненията ви. Нека да ги разсея. Самира, би ли ми показала това, което носиш? Всъщност целта на пътуването ти е един превод. За това не ти е нужен монаха. Древния език е в кръвта

Няма гласували

Гласувайте

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Публикувано в категорияфентъзи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Съдържанието е защитено и е обект на авторски права!
error: Съдържанието е защитено!